Lingehavenconcert Gorinchem viert lustrum groots met Metropole Orkest

Toegevoegd op: 10 juli 2017

Het immer imposante Lingehavenconcert beleeft zijn lustrumeditie op 8 en 9 september. In een iets intiemere setting gaat de grote wens van de organisatie in vervulling: het Metropole Orkest komt naar Gorcum. Het is een evenement van statuur geworden en niet in alleen in eigen streek, vertellen voorzitter Ed Braad en penningmeester Theo Bos van de organiserende stichting. Ze vernemen regelmatig van mede –organisator Johan Boonenkamp. “Die heeft heel wat connecties in het land. Hij zegt dat er met bewondering gekeken wordt naar ons spektakel in Gorinchem.”

Voorbereidingen
De voorbereidingen voor het 5e Grote Lingehavenconcert 2017 zijn in volle gang. “Het belooft weer een geweldige concertserie te worden waar Gorinchem en wijde omgeving volop van kunnen genieten. Toegang is voor iedereen gratis! Er is een educatief programma, podium voor jong talent en ruimte voor twee klassieke concerten met toporkesten en solisten. En natuurlijk een aantal mystery guests,. Dit alles verpakt in een geweldige ambiance in de Gorcumse Lingehaven”, aldus Ed Braad.

Vrijdag 8 september verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine het kidsconcert voor ongeveer 1800 scholieren. Zaterdag 9 september treedt het Haydn Jeugd Strijkorkest op. De organisatie biedt graag ruimte aan jong muziektalent. Zaterdagavond treedt de Marinierskapel op o.l.v. chef dirigent Arjan Tien en vrijdagavond betreedt het Metropole Orkest met solisten het podium. Toegang is gratis.
Voor het eerst mogen er tijdens het concert open sloepjes voor het podium afmeren. Zie voor uitgebreide programmering: http://www.lingehavenconcert.nl/