WMC on Tour met Limburgs Jeugdorkest

Toegevoegd op: 10 juli 2017
WMC on Tour met Limburgs Jeugdorkest

Net als in 2013 vindt in het kader van WMC Young Generation van 11 t/m 25 juli a.s. een reeks concerten van jonge muzikanten plaats op diverse plekken in Limburg en de grensstreek. Dit gebeurt onder de noemer ‘WMC on Tour’. De ‘On Tour’-concerten worden verzorgd door jeugdorkesten uit onder andere Zuid-Amerika, Europa en Azië en staan onder artistieke leiding van Jan Cober. Ook het Limburgs Jeugdorkest is van de partij bij deze bijzondere muzikale samenwerking. Met als motto ‘Limburg meets Europe’ geven zij op zaterdag 15 juli van 20.00-22.00 uur samen met Banda Juvenil de la Communitat Valencia een concert in De Borenburg in Voerendaal en op zondag 16 juli van 20.00-22.00 uur met het European Union Youth Wind Orchestra in De Maaspoort in Venlo. Het concert op 16 juli is al uitverkocht, maar voor 15 juli zijn nog tickets verkrijgbaar via www.wmc.nl/tickets.

Het Limburgs Jeugdorkest is samengesteld uit jonge talentvolle Limburgse muzikanten en staat onder leiding van Björn Bus. Dit orkest van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen verzamelt het beste aan jong muzikaal talent dat Limburg te bieden heeft. Dirigent Björn Bus is een oud-leerling van Jan Cober. Hij dirigeert sinds een aantal jaren het in 1976 opgerichte European Union Youth Wind Orchestra (EUYWO). Dit is een in Luxemburg gevestigd opleidingsorkest voor jonge en getalenteerde musici uit de lidstaten van de Europese Unie.

Het Limburgs Jeugdorkest speelt tijdens WMC on Tour o.a. Fanfare Limburgia van de in december overleden muzikant Ruud Merx (o.a. LBM-bestuurslid en enthousiast betrokken bij het Limburgs Jeugdorkest). Ook staan winnende composities uit de LBM Compositiewedstrijd op het programma en zal trompettist Romano Diederen soleren in ‘Manhattan’ van Philip Sparke.

Ga voor meer informatie naar www.lbmblaasmuziek.nl/limburgs-jeugdorkest of www.facebook.com/limburgsjeugdorkest.

Foto: Het Limburgs Jeugdorkest samen met de band Storksky in 2016 (fotograaf: Frank Vergoossen)

Bron: persbericht LBM