ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

Toegevoegd op: 14 juli 2017
ZomerOrkest Nederland komt naar u toe!

Op vrijdag 21-07-2017 is het zo ver: het ZomerOrkest Nederland 2017 begint met haar tournee. Tussen 21 juli en 29 juli zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.
ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. 
Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Ido-Gerard Kempenaar en Paul van Gils. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Ido-Gerard stond vorig jaar ook voor het ZON, Paul gaat dit jaar voor het eerst mee op tournee.
Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘In the Distance’ gecomponeerd door Arend Gerds. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Julian van der Linden, op altsaxofoon zal hij het virtuoze stuk ‘Saxpack’ ten gehore brengen. 
ZomerOrkest Nederland is een vernieuwde organisatie die altijd bezig is jonge mensen enthousiast te maken voor de blaasmuziek. Daarom is het ZON dit jaar ook backstage te volgen via Snapchat! Maar ook organiseert het ZON dit jaar voor het eerst de ZON ACADEMY. 
Tijdens de ZON ACADEMY zullen jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar verschillende workshops volgen van gerenommeerde dirigenten en docenten en zal samen met het orkest van ZON2017 de muziek worden ingestudeerd. Behalve samen musiceren zullen de ZON ACADEMY-deelnemers de échte ZON beleving ervaren!
Wilt u als eerste alle nieuwtjes ontvangen en graag up-to-date blijven met al het ZON nieuws? Download dan de ZON-app; gratis te verkrijgen voor iOS, Android en Windows. Natuurlijk kunt u ook al het nieuws en de tournee volgen op onze facebookpagina, Instagram, Snapchat en de website www.zomerorkest.nl.

 

Tournee 2017
In onderstaand overzicht staan alle concertlocaties van dit jaar. Help mee om onze concerten te promoten in jouw buurt of bij jouw vereniging, download de concertposters en persbericht!

 

DAG
TIJD
LOCATIE
Vrijdag 21 juli
20:00 uur
Gemert, Binderseind
Zaterdag 22 juli
20:00 uur
Venlo, Markt
Zondag 23 juli
14:00 uur
Gorinchem, Markt
 
20:00 uur
Dorst, Dorpsplein
Dinsdag 25 juli
14:00 uur
Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, (Sociaal Concert)*
 
20:00 uur
Culemborg, Goiberdingendijk 40
Woensdag 26 juli
14:00 uur
Vleuten, Schoolstraat 11 (ZON ACADEMY)**
 
20:00 uur
Utrecht, Hoge Woerdplein 1
Donderdag 27 juli
20:00 uur
Moergestel, Den Boogaard, Sint Jansplein 5 (Vrienden van… Concert!)***
Vrijdag 28 juli
13:30 uur
Doetinchem, Simonsplein
 
20:00 uur
Wageningen, Markt
Zaterdag 29 juli
14:00 uur
Eersel, Markt
 
* Dit concert is onderdeel van het Sociaal Concert;
** Dit concert is onderdeel van de ZON ACADEMY;
*** Dit concert is onderdeel van het Vrienden van…Concert!;