Kroatische Los Caballeros vervangt Orkest Simon Bolivar

Toegevoegd op: 14 juli 2017
Kroatische Los Caballeros vervangt Orkest Simon Bolivar

Mariachiband Los Caballeros vervangt het Venezolaans orkest Simon Bolivar tijdens het Latin Meets Europe concert op 24 juli. De uit Kroatië afkomstige band staat al jaren hoog op het verlanglijstje van WMC en de organisatie is dan ook verheugd dat het ditmaal gelukt is om de band naar het Wereld Muziek Concours te halen. Tevens zal André Rieu tijdens deze avond de naar hem vernoemde Young Talent Award uitreiken.

Los Caballeros staat bekend om zijn sfeervolle vertolking van de traditionele Mexicaanse Mariachi-muziek en gooit sinds 1998 zowel nationaal als internationaal hoge ogen. De tienman sterke Mariachiband treedt de 24e op samen met het European Union Youth Wind Orchestra in de Rodahal in Kerkrade.

Dirigent Jan Cober is blij met de toevoeging van de band aan het concert. ‘De combinatie van het Europees Jeugdorkest en Los Caballeros doet recht aan de culturele ontmoeting die we willen bewerkstelligen. Met Latin Meets Europe willen we de veelzijdigheid en diversiteit van muziek laten zien. En dat op een kwalitatief zeer hoogwaardig niveau.’

WMC Andre Rieu Young Talent Award
Tijdens het concert zal violist en dirigent André Rieu persoonlijk de WMC André Rieu Young Talent Award uitreiken. De award gaat naar een jonge, getalenteerde muzikant die zich tijdens het afgelopen jaren bewezen heeft. Rieu is in 2013 benoemd tot beschermheer van het Wereld Muziek Concours en draagt het festival als sinds jaar en dag een warm hart toe.

Simon Bolivar
Simon Bolivar liet vorige week in een brief aan het WMC-bestuur weten dat het orkest vanwege de ontstane politieke en economische situatie in Venezuela niet kan komen. Tijdens het WMC On tour-concert op 21 juli in Aken neemt het Europees Jeugdorkest de plek in van Simon Bolivar.