Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Toegevoegd op: 25 juli 2017
Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Dat harmonie Diligentia een prominente rol speelt in onze kleine gemeenschap Eckelrade moge u duidelijk zijn. Onze vereniging geeft concerten, maakt rondgangen door het dorp en organiseert diverse evenementen zoals de reünie in 2015. Maar wist u ook dat harmonie Diligentia ieder jaar deelneemt aan de Mars- en Showwedstrijden van de Federatiebond Limburg-Zuid-West?
En wist u al dat dit jaar dit groots evenement plaats vindt in Eckelrade?

Voordat we verdere details gaan vrijgeven, willen we u eerst in het kort uitleggen wat dit evenement inhoudt.

De Mars- en Showwedstrijden is een evenement waar diverse harmonieën en fanfares uit onze regio aan deelnemen. Bij het eerste wedstrijdonderdeel wordt het 'lopen op straat' beoordeeld. Tijdens de rondgang door het dorp krijgt elke vereniging punten toegekend voor o.a. het marcheren, houding en muzikale kwaliteiten.
Het tweede wedstrijdonderdeel vindt plaats op de feestlokatie. Elke vereniging krijgt 15 minuten de tijd een show neer te zetten, waarbij het gehele wedstrijdveld van 40 bij 40 meter gebruikt mag worden. De bezoekers worden niet alleen verrast door een breed scala aan muzikale klanken, maar ook door prachtige loopfiguren. Maandenlang wordt er geoefend om de perfecte show neer te zetten.
Na de laatste wedstrijdshow presenteren alle verenigingen zich nog eenmaal op het wedstrijdveld. Gezamelijk spelen ze dan nog een werk en worden de felbegeerde prijzen bekend gemaakt.


Dit jaar worden de Mars- en Showwedstrijden georganiseerd op zondag 3 september te Eckelrade. De gezamenlijke rondgang start om 15:00 uur.
Het showgedeelte vindt plaats op de feestlokatie Misericorde Eckelrade en start om 16.00 uur.
Na de prijsuitreiking is er nog een gezellig feest met muziek door coverband bougie.

Wij hopen u allen te begroeten op zondag 3 september in Eckelrade.

Bron: persbericht Diligentia Eckelrade