Het Maurits Festival, ook voor jongeren!

Toegevoegd op: 03 september 2017

U heeft ongetwijfeld inmiddels al gehoord van het Maurits Festival, het kamermuziekfestival in de mijnstreek waarvan de eerste editie plaats vindt van 21 t/m 24 september in en rond Geleen. Een van de locaties waar het festival neerstrijkt is Plinthos, de “oude steenfabriek” te Daniken. “Als onderdeel van de Mutsaersstichting en met de actieve jongerengroep Doors2Open is Plinthos dé perfecte locatie om iets te programmeren voor jongeren”, dachten festivaloprichtsters Tamara Smits en Maartje Rammeloo.

Zaterdag 23 september staat helemaal in het teken van klassieke muziek voor de jongere generatie.

’s Middags verwelkomen we het Animoso Ensemble met hun familieconcert “Carnaval!” voor kinderen (6+) en hun (groot)ouders.
Het concert is geïnspireerd op “Le carnaval des Animaux”, van de Franse componist Saint-Saëns, een muziekwerk voor groot orkest dat allerlei dieren uitbeeldt. Animoso brengt een speciaal voor kinderen bewerkte versie, uitgevoerd door drie zangers en een pianoduo. Anders dan in het origineel is de muziek nu mét tekst, zodat iedereen het grappige verhaal nog beter kan volgen.
Het concert zal om 15.30u beginnen en één uur duren. De entree bedraagt €7,50 per persoon, 4 KAARTJES VOOR 25 EURO (actieprijs geldt alleen online)!

In de ochtenduren, van 10.00u tot 13.00u, zal de gemeenschappelijke ruimte van Plinthos gevuld worden door een oudere groep jongeren: iedereen, met of zonder zangervaring, van 14 t/m 26 jaar kan zich opgeven voor de workshop “Opera à la Minute”. In drie uur tijd wordt er onder leiding van zangcoach Tamar Niamut samen een mini-opera gemaakt. Wat is opera? Hoe maak je zo veel volume? Decors, kostuums, wat komt er allemaal bij kijken? Kom erachter en schrijf je in! Kosten zijn €15,- per persoon en om 12.30u mogen alle familie en vrienden naar het resultaat komen kijken.

Plinthos is een ontmoetingsplek waar hulp wordt geboden aan jongeren om grip op hun toekomst te krijgen en waar zij worden voorbereid op een zinvolle rol in de samenleving. Jongeren met problemen kunnen hier altijd binnenlopen.
Eén van de doelen van het Maurits Festival is om klassieke muziek náár de mensen toe te brengen en het festival hoopt dat door de samenwerking met Plinthos, jongeren uit heel de regio meer bekendheid krijgen met zowel klassieke muziek áls het bestaan van Plinthos.

Overige evenementen van het Maurits Festival zijn het Openingsconcert op 21-9 in Abshoven, het Kwintamuse Reünieconcert op 22-9 bij Artamuse Geleen, een Lezing door sopraan Maartje Rammeloo op 22-9 bij VU Maasland en een High Wine Concert in de Biesenhof op 24-9.
Meer info en tickets zijn verkrijgbaar via www.mauritsfestival.nl

Bron: persbericht Maurits Festival