Drie generaties Tilburgse muziek

Toegevoegd op: 20 september 2017

Ter afsluiting van het 50-jarig jubileum van de Tilburgse beiaard vindt op 7 oktober a.s. in het Factorium te Tilburg een bijzonder concert plaats. Tilburgse muzikanten maken een reis door de tijd op basis van drie opeenvolgende generaties Tilburgse muziekmakers, met muziek voor beiaard en harmonieorkest in het middelpunt. Om te beginnen muziek van de gebroeders Kessels, dan in het “midden” muziek van de componist Jan van Dijk en tenslotte muziek van een leerling van Jan
van Dijk, de componist Henk Stoop.

Muziek van de gebroeders Kessels zal zowel door Koninklijke Harmonie Orpheus o.l.v. Hardy Mertens als ook door het bekende Kessels Saxofoonkwartet tot klinken worden gebracht. Het bijzondere Tilburgse blaastrio F3 neemt behalve muziek van Jan van Dijk ook de nieuwe muziek voor beiaard en blaastrio van de componist Henk Stoop voor zijn rekening. Tenslotte is er een bijzondere solist te beluisteren: beiaardier Koen Van Assche, die zijn eigen Bronzen Piano zal bespelen.

Voor nadere kennismaking met de mobiele beiaard, ook wel Bronzen Piano genoemd, zal voor aanvang van het concert een MEET&GREET plaatsvinden met Koen Van Assche. Bovendien zal er, vanwege de relatieve onbekendheid van de muziek van Jan van Dijk, op initiatief van de Stichting Vrienden van de Tilburgse beiaard, op 8 oktober een lezing worden gehouden. Sprekers zijn: Jan den Ouden, auteur van Hernieuwde Ontmoetingen met Jan van Dijk, en Carl Van Eyndhoven, jarenlang uitvoerder van diens beiaardmuziek.

CITY BELLS Zaterdag 7 oktober, 20.00 uur, Factorium Tilburg
UITVOERENDEN Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg o.l.v. Hardy Mertens
Carl Van Eyndhoven, beiaard
Kessels Saxofoonkwartet
Tilburgs Blaastrio F3
Solist: Koen Van Assche, beiaard
MEET&GREET Zaterdag 7 oktober, 19.15 - 19.45 uur, Factorium
LEZING Zondag 8 oktober, 16.00 uur, Schouwburg Tilburg
GASTBEIAARDIERS Vrijdag 6 oktober, 17.00 uur, Rien Donkersloot
Zondag 8 oktober, 15.00 uur, Koen Van Assche
KAARTEN CITY BELLS Voor aanvang van het concert verkrijgbaar aan de kassa of te
reserveren via tickets@khorpheus.nl
ENTREE € 12,50. Gereduceerd tarief van € 7,50 voor studenten, onder de 18 en
boven de 65 jaar
INFORMATIE Bezoek hiertoe de website van de Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg
op www.khorpheus.nl

Bron: persbericht Orpheus Tilburg