Brassband "De Vooruitgang"' ontmoet Jos Jansen

Toegevoegd op: 21 september 2017

Ze zijn een beetje vreemd, maar klinken zó lekker! Op zaterdagavond 7 oktober gaan ze u verrassen in het Klooster in Nuenen. Velen kennen Jos Jansen als muzikant van de Marinierskapel. Trouwe volgers weten dat zijn muzikale kwaliteit ongeëvenaard is; het is een enorme entertainer en virtuoze solist. Nog nooit Jos Jansen gezien en gehoord? Dan zult u zeker versteld staan van zijn optreden, de techniek, de klank, het bereik… laat Jos maar schuiven. Hij haalt alles uit zijn instrument: de bas-trombone. De combinatie van Jos en Nuenen belooft vuurwerk!

Brass

Te midden van de vele harmonieën en fanfares in het Zuiden is de brassband als orkestvorm een 'vreemde eend in de bijt'. In feite zijn de orkesten allemaal afspiegelingen van de symfonie-orkesten. Omdat een brassband uit alleen koperen blaasinstrumenten bestaat, moeten de muzikanten nog meer in huis hebben, vooral klank! Dertig muzikanten met cornet, hoorn, bariton, euphonium, trombone, bas of slagwerk zullen -in woorden en klanken- duidelijk proberen te maken waar hun passie voor 'brass' vandaan komt. Op de podia voelt de brassband zich thuis en weet de band het publiek te boeien. De ontwikkeling als concertband willen we binnenkort trouwens ondersteunen met een nieuwe naam en -logo. Tijdens het concert praten we u bij!

Uitersten
Tijdens het concert zullen de uitersten enorm zijn. Van de solist is bekend dat hij ingetogen, vertederend, maar ook bombastisch, explosief, feestelijk en kolderiek spel in huis heeft. De brassband zal voor de pauze een compleet andere toon aanslaan dan daarna. Wij zouden het schitterend vinden als u de komst van Jos Jansen zou aangrijpen om eens naar de brassband te komen luisteren. Wij beloven u het hele scala aan koperwerk tentoon te stellen, met natuurlijk concertwerken, lichte muziek, koraal, en dus de solo's. Hier treft u een voorproefje aan van de “kunsten” van onze solist. https://youtu.be/tLAyv6Fs3IY en https://www.youtube.com/watch?v=_rpG3MoNwqo.

Kaarten
Het optreden vindt plaats op zaterdagavond 7 oktober in de theaterzaal van het Klooster in Nuenen en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Brassband de Vooruitgang www.brassbanddevooruitgang.nl.

Bron: persbericht De Vooruitgang Nuenen