Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Toegevoegd op: 21 september 2017
Feest bij het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade o.l.v. Guido Swelsen heeft op 16 juli jl met veel succes deelgenomen aan het WMC. De jury beoordeelde het optreden van het orkest in de Tweede Divisie Harmonie met 95,33 punten. Een eerste prijs met lof der jury beloond met een gouden medaille. Deze score bleek uiteindelijk de één na hoogste in deze divisie tijdens het WMC van 2017. Dit betekent dan ook dat de Kerkraadse harmonie zich vier jaar lang vice-wereldkampioen mag noemen.

Om dit te vieren vindt op zaterdag 30 september van 20:00 uur tot 21:30 uur een receptie plaats in de Foyer van Abdij Rolduc (Heyendaallaan 82 te 6464 EP Kerkrade).

Alsof dat nog niet genoeg reden tot feest is. Op zondag 1 oktober 2017 huldigt het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade twee jubilarissen.

John Muijlkens viert zijn gouden jubileum. Een halve eeuw geleden werd de heer Muijlkens lid van Harmonie Sint Pancratius Nulland. In die tijd heeft hij zich ontplooid als een uitstekend klarinettist. Maar bij alleen muziek maken, bleef het niet. De heer Muijlkens is jarenlang actief geweest bij de inzameling van oud papier en de organisatie van de carnavalsactiviteiten. Ook heeft hij het archief van de harmonie gedigitaliseerd zodat de rijke historie voor het nageslacht bewaard blijft. Ook staat hij altijd paraat om mee te helpen bij diverse activiteiten. Thans maakt hij onder meer deel uit van JonK.

Petra Brudnitzki viert haar zilveren jubileum. Mevrouw Brudnitzki speelde 26 jaar geleden haar eerste noten op de klarinet, waarna ze zich aanmeldde bij Harmonie Sint Pancratius Nulland. Mevrouw Brudnitzki heeft deel uitgemaakt van de drumband en ze is dirigente geweest van het opleidingsorkest. Verder is ze jarenlang secretaris geweest van het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade. Op carnavalsmiddagen staat ze in ‘de buut’ waarbij ze de lachers op haar hand krijgt. Thans is ze nog steeds een van de vooraanstaande klarinettisten van het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade.

Zij zullen gehuldigd worden tijdens de receptie die gehouden wordt op zondag 1 oktober 2017 van 14:00 uur tot 15:00 uur in het Catharinahoes (Lambertistraat 12 te Kerkrade).

Bron: persbericht Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade