Sint Cecilia Mheer voor 17e keer naar concertconcours

Toegevoegd op: 07 oktober 2017
Sint Cecilia Mheer voor 17e keer naar concertconcours

Op zondag 22 oktober presenteren zeven muziekgezelschappen uit verschillende divisies en secties tussen 13.00 en 22.30 uur hun muzikale kwaliteiten tijdens het concours in De Oranjerie in Roermond georganiseerd door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) in samenwerking met Muziekvereniging St. Caecilia uit America.

De deelnemers zijn achtereenvolgens
• Fanfare St. Nicolaas Broekhuizen 4e divisie
• Harmonie Philomena Haelen 3e divisie
• Fanfare St. Wiro ’t Reutje-Sint Odiliënberg 1e divisie
• Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer 1e divisie 17.10 – 18.10 uur
• Harmonie St. Caecilia Blerick 1e divisie
• ProClass Brass Band Limburg Geleen concertdivisie
• Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek concertdivisie

Try-out concert
Een week voorafgaand aan het concours vindt er op 15 oktober een Try-out concert plaats, eveneens in De Oranjerie te Roermond. Tijdens dit concert zal het harmonie-orkest het gehele concoursprogramma voor het eerst ten gehore brengen.
Het is een concert in samenwerking met Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek, die zich voorbereidt op deelname in de concertdivisie.
Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 12,50 euro.

Kaarten voor dit concert zijn vanaf 2 oktober via verschillende kanalen te koop.
U kunt hiervoor terecht in de webshop via de site www.harmoniemheer.nl
Daarnaast zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij
. penningmeester Rudy Lemlijn via r_lemlijn@hotmail.com of telefonisch onder nr. 043-4571369
. secretaris Annemiek Berndsen via annemiekberndsen@gmail.com of per telefoon 043-4584934

U bent van harte welkom in De Oranjerie te Roermond om de harmonie te ondersteunen en zult getuige zijn van een prachtige muzikale avond met “Mheer” en “Brachterbeek” in de schijnwerpers op weg naar de grote finale van zondag 22 oktober.
Generale repetitie
Als afsluiting van deze concoursvoorbereiding -en mede voor de thuisblijvers- wordt de generale repetitie gehouden in de harmoniezaal te Mheer op donderdag 19 oktober. De juiste aanvangstijd is 21.00 uur.
Iedereen is van harte uitgenodigd, met name en heel in het bijzonder “het thuisfront”, de Sponsoren, leden van “de club van 100” en “Vrienden van St. Cecilia “, alsmede het gemeentebestuur van Eijsden-Margraten, de Mheerder verenigingen, relaties in en buiten Mheer en zusterverenigingen.

De finale
Op zondag 22 oktober is het dan zover en zal het harmonie-orkest voor de 17e keer deelnemen aan een concertconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en onderstaande werken ten gehore brengen.
Er wordt geconcerteerd van 17.10 - 18.10 uur en daarna is het vol spanning/stress uren wachten op de uitslag, die om circa 23.00 uur wordt voorzien, nà het optreden van St. Caecilia Blerick, ProClass Brass Band Limburg en Eensgezindheid Maasbracht.

Kaarten voor zowel entree concours als busreis zijn eveneens vanaf 2 oktober verkrijgbaar via de webshop van de site www.harmoniemheer.nl of bij de eerder vermelde bestuursleden.
De entree in Roermond bedraagt 9 euro en voor 9,50 euro reist U mee met de bus.

L1 Radio is aanwezig en maakt opnames van de orkesten uit Broekhuizen, Haelen en ’t Reutje, die op een later tijdstip uitgezonden worden. De live radio-uitzending vanuit De Oranjerie in Roermond begint om 17.00 uur met St. Cecilia Mheer.

Het concoursprogramma
1. Tierra Mitica deel 1 van Bernardo Adam Ferrero
2. Angels in the Architecture van Frank Ticheli met soliste Fenna Ograjensek
3. Wind Sketches van Philip Sparke
4. Tierra Mitica deel 4 van Bernardo Adam Ferrero

Slot
De voorbereiding op “Roermond 2017” is gedegen en de aanloop naar de 17e concoursdeelname verloopt bijzonder soepel, in grote saamhorigheid en met de juiste instelling.
De samenwerking tussen dirigent en orkestleden en muzikanten onderling is buitengewoon: motivatie, wilskracht, onderling vertrouwen, incasserings- en uithoudingsvermogen zijn van hoog gehalte.
In “harmonie” wordt de weg van voorbereiding afgelegd onder het motto: “Es veer ’t doon, dan doon veer ’t good!”
Het meeleven en meevoelen in het nog geen duizend inwoners tellende Mheer is groot, de medewerking van “de achterban” en de vele vrijwilligers is uniek en de verwachtingen van heel de gemeenschap zijn hooggespannen.

Bij een goed resultaat is het feest geblazen en zullen pastoor Henk Zengers, beschermheer Diederik baron de Loë en burgemeester Dieudonné Akkermans van de gemeente Eijsden-Margraten “den volke kond doen” via het traditionele klokgelui!

Op maandag 23 oktober -the day after- wordt een gezellig samenzijn georganiseerd voor de concoursdeelnemers in de harmoniezaal. Er is geen officiële receptie. Inwoners, verenigingen en relaties wordt van 19.00 - 20.30 uur de mogelijkheid geboden op informele wijze felicitaties aan te bieden. Iedereen is van harte welkom!