Crescendo Sassenheim organiseert 13e editie jeugdorkestenfestival SAStiVAL

Toegevoegd op: 11 oktober 2017
Crescendo Sassenheim organiseert 13e editie jeugdorkestenfestival SAStiVAL

Op zaterdag 4 november aanstaande organiseert Harmonievereniging Crescendo Sassenheim de 13e editie van het SAStiVAL in Noordwijkerhout. Dit jaar strijden 12 jeugdorkesten uit Noord- en Zuid-Holland voor de titel van beste orkest tijdens dit jaarlijks terugkerende muzikale festijn voor jeugdorkesten van ieder niveau.

Sinds 2005 biedt het SAStiVAL, opgericht door Harmonievereniging Crescendo Sassenheim en Valkenburg’s Harmonie, een podium aan diverse jeugdorkesten. “Voor veel verenigingen is dit hét muzikale hoogtepunt van het jaar”, aldus Gerard van Stein, voorzitter Crescendo Sassenheim. “We zijn trots dat we dit, samen met Valkenburg’s Harmonie, alweer voor de dertiende keer mogen organiseren”.

Tijdens het SAStiVAL krijgen orkesten de kans zich van hun beste muzikale kant te laten zien. Een deskundige jury beoordeelt ieder optreden naar gelang ieders niveau, waarna een winnaar in elk van de drie niveaus naar voren komt. Het orkest met de meeste punten mag zich winnaar van het SAStiVAL 2017 noemen en gaat met de wisselbeker naar huis. “Het belangrijkste is dat ieder orkest een opbouwend juryrapport meekrijgt welke gebruikt kan worden voor verdere muzikale ontwikkeling”, aldus Van Stein. “Het SAStiVAL bewijst keer op keer een spannende maar vooral feestelijke en muzikale dag te zijn waar iedere keer weer naar wordt uitgekeken!”.

De organisatie van het SAStiVAL nodigt iedereen van harte uit om de aanwezigen orkesten aan te moedigen en te luisteren naar hun optredens. Het SAStiVAL vindt plaats op zaterdag 4 november en begint vanaf 12:30 uur op het Teylingen College Locatie Leeuwenhorst Langelaan 1 2211 XT Noordwijkerhout. Voor meer informatie bezoekt u de website van het SAStiVAL (http://SAStiVAL.wix.com/SAStiVAL).

Bron: persbericht Crescendo Sassenheim