Dobbelstein zet kroon op zijn werk

Toegevoegd op: 23 oktober 2017
Dobbelstein zet kroon op zijn werk

In een zinderende finale stijgt het orkest van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer o.l.v. chef-dirigent Fried Dobbelstein tijdens het concertconcours op zondag 22 oktober met een schitterend programma tot ongekende hoogten en krijgt van het juryteam maar liefst 97,00 punten toegekend en dus …… lof der jury!
Niet alleen winnaar van de dagprijs, zijnde een bokaal namens de LBM , maar ook de hoogste score in de concourshistorie van de vereniging sinds de eerste deelname in 1926 in Driebergen.
De drijfveer „Es veer `t doon, dan doon veer `t good!“ blijkt geen loze kreet.

De intensieve en goed verlopen voorbereidingsperiode heeft zijn vruchten afgeworpen.
Tijdens het Try-out Concert en de generale repetitie in de week voorafgaand, voel je dat er iets bijzonders staat te gebeuren in de finale.
De dirigent heeft perfect gepiekt. Voor hem in zijn 29e directiejaar de kers op de taart, de kroon op het werk.
Van de zeven concoursdeelnames behaalt hij met „zijn St. Cecilia“ maar liefst 6 keer op rij lof der jury.

Het talrijk aanwezige publiek geniet met volle teugen van het concoursprogramma, waarin naast het orkest ook sopraan Fenna Ograjensek in „Angels in the Architecture“ van Frank Ticheli een belangrijke bijdrage levert. Orkest en dirigent worden na afloop beloond met een minutenlang staande ovatie.

De euforie in De Oranjerie is groot. Na het bekendmaken van de uitslag vloeien er tranen van vreugde en geluk bij de muzikanten en hun aanhang. De ontlading straalt van de gezichten af. Iedereen is meteen in de juiste feeststemming en wil zo snel mogelijk -na het lange wachten op de uitslag- naar de thuishaven Mheer.

Bij thuiskomst in Mheer onder traditioneel klokgelui en een warme ontvangst door het steuncomité in de harmoniezaal wordt nog enkele uren gezellig gefeest met dj Marc en vooral stoom afgeblazen na zo’n prestatie van formaat: een muzikaal hoogstaande concertuitvoering, gehonoreerd met de hoge score van 97,00 punten. Om alleen maar van te dromen!

Naar verluidt stond op maandag 23 oktober -the Day after- om 12.00 uur een brunch met spek en ei op het menu in de harmoniezaal, gevolgd door een aantal verrassingen en later op de dag een diner in buffetvorm.
Velen zullen ongetwijfeld in de avonduren van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om op informele wijze felicitaties aan te bieden en aansluitend te genieten van de feestavond met het duo „Sjeng en Zjer“ in de hoofdrol.

Namens bestuur, dirigent en leden,
Jef Jacobs erevoorzitter