Jubileumseizoen Drum- en Showband ViJoS van start op vrijdag 3 november

Toegevoegd op: 25 oktober 2017
Jubileumseizoen Drum- en Showband ViJoS van start op vrijdag 3 november

Drum- en Showband ViJoS bestaat op vrijdag 3 november 60 jaar. De Bussumse muziekvereniging gaat deze mijlpaal het gehele seizoen met verschillende activiteiten vieren, waaronder tijdens het jubileumconcert in Spant op 10 maart 2018. Het jubileumseizoen wordt afgetrapt met een groots jubileumfeest op aanstaande vrijdag 3 november. Iedereen is welkom om het jubileum van ViJoS te vieren onder het genot van een drankje, muziek en veel gezelligheid.

60 jaar ViJoS

Op 3 november 1957 wordt Stichting ViJoS Drumband opgericht door twee muzikale broeders van de Vitus- en Jozefschool. ViJoS begon als Drumband voor jongens en bestond na een paar jaar uit zo’n 100 jongens in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Toen de broeders naar het zuiden van het land vertrokken werd de Bussumse vereniging overgedragen aan dhr. Van den Akker, die de Drumband verder opbouwde en later ook meisjes welkom heette om muziek te maken. Tot 1974 stopten de kinderen met ViJoS op het moment dat ze van de basisschool gingen. Daar kwam verandering in toen de Showband werd opgericht. Al 60 jaar lang is ViJoS een bekend muzikaal gezicht in Bussum en omgeving. Drum- en Showband ViJoS is uitgebloeid tot een levendige vereniging voor jong en oud die al veel heeft betekent en bijdragen in de Gooise Meren en daarbuiten.

Vrijdag 3 november
ViJoS viert haar 60-jarig jubileum op gepaste wijze met een groots feest in de ViJoS-studio in Bussum. Uiteraard ontbreekt de muzikale omlijsting niet, maar ViJoS maakt er vooral een groot en gezellig feest van. (Oud)leden, (oud)medewerkers, betrokkenen, familie, vrienden, belangstellenden.. iedereen is welkom. Het thema is geïnspireerd op het diamanten jubileum: bling bling. Het feest start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 00.00 uur. Het feest vindt plaats in de ViJoS-studio op Ceintuurbaan 45 in Bussum.

Jubileumseizoen
Uiteraard worden er verschillende activiteiten georganiseerd tijdens het jubileumseizoen. Zo geeft de Showband op zaterdag 16 december het jaarlijkse Winterconcert in de St. Jozefkerk in Bussum. Ook het jaarlijkse Spant-concert ontbreekt niet. Op zaterdag 10 maart 2018 spelen Drum- en Showband onder andere ‘gouwe ouwen’ uit het rijke muzikale verleden van ViJoS. Daarnaast is er achteraf weer een ouderwets ‘bal na’ in Spant. In juni organiseert de Bussumse muziekvereniging een taptoe waar zij bands uit het hele land voor uitnodigen. Er is dus genoeg te doen tijdens het jubileumseizoen van ViJoS.

Meespelen/op de hoogte blijven
ViJoS geeft oud-leden de gelegenheid om tijdens het Spant-concert op 10 maart 2018 mee te spelen en oude tijden te herbeleven. Hiervoor kan men zich aanmelden via vijosjubileum60@gmail.com. Daarnaast kan iedereen zich via hetzelfde e-mailadres aanmelden om op de hoogte te blijven van de vele activiteiten tijdens het jubileumseizoen.

Drum- en Showband ViJoS
ViJoS is een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. De Drumband is de jeugdband van ViJoS en bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen de Drumbandleden door naar de Showband. Naast de regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Er zijn al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Daarnaast beleven beide bands veel plezier aan het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek.

Meer informatie
www.vijos.nl
www.facebook.com/drumshowbandvijos

Bron: persbericht ViJos

Foto: Frank Ermers