Jonge violist Enzo Kok speciale gast Concert & Preuverie Clumma in Klimmen

Toegevoegd op: 01 november 2017
Jonge violist Enzo Kok speciale gast Concert & Preuverie Clumma in Klimmen

Het thema “Wind en Snaren” staat dit jaar centraal in de jaarlijkse concertreeks Clumma van de Koninklijke Harmonie de Berggalm uit Klimmen. De 2017 editie vindt plaats op zondag 26 november. Speciale gast is de jonge Kerkraadse violist Enzo Kok. De St. Remigiuskerk in Klimmen fungeert wederom als concertzaal. Na afloop vindt de Preuverie plaats waar kok Jeroen Trimbos heerlijke gerechten presenteert. De organisatie wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de Lions Heerlen Landsfort.

De jonge Kerkraadse violist Enzo Kok staat centraal tijdens het concert. Hij zal samen met het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie de Berggalm uit Klimmen, onder leiding van dirigent Harmen Cnossen, diverse muzikale invullingen verzorgen. Het concert start om 14.30u.

Na zijn deelname aan het tv-talentenprogramma Superkids, speelde Enzo samen met Andre Rieu tijdens zijn Vrijthofconcerten en stond hij onder andere in het voorprogramma van Guido’s Orchestra op de markt in Kerkrade. De carrière van dit 14-jarige talent startte tijdens het Prinses Christina Concours in 2015. Tijdens de edities van 2016 en 2017 ontving hij een eervolle vermelding en won hij de aanmoedigingsprijs. In het voorjaar van 2017 trad hij twee keer op in het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens de opening van het Wereld Muziek Concours speelde hij op de middenstip van het Parkstad Limburg Stadion zijn versie van 'He's a Pirate'. Eind juli nam hij deel aan de Summer Academy van het Peter de Grote Festival. Hij trad op tijdens het traditioneel slotconcert waarvoor hij de Labberté-Hoedemakers prijs mocht ontvangen. (meer info over Enzo Kok op www.enzokok.nl)

Aansluitend aan het concert is er een Limburgse Preuverie in zaal Keulen aan de Schoolstraat 3 in Klimmen (op 50 meter afstand van de kerk). Topkok Jeroen Trimbos, van het bekende Parkhotel in Valkenburg, heeft wederom zijn medewerking aan onze Preuverie toegezegd. Jeroen leerde het vak in gerenommeerde sterren restaurants. Onder zijn leiding bereiden de hobbykoks tijdens de Preuverie 3 hoogwaardige Limburgse gerechten. Uiteraard zijn ook weer passende wijnen verkrijgbaar.

De opbrengsten van Concert en Preuverie Clumma komen ten goede aan een regionaal goed doel en aan de jeugdopleiding van Koninklijke Harmonie De Berggalm.

Al met al een evenement met verrassingen, een oorstrelend Concert en tijdens de Limburgse Preuverie tongstrelende gerechten.

Toegangskaart voor het concert kost €15,-. Voor de Preuverie geldt een toegangsprijs van €17,50. De voorverkoop voor beide activiteiten start zaterdag 4 november. Voor voorverkoopadressen zie de website van de Berggalm (www.berggalm.nl).

Meer informatie over Concert en Preuverie Clumma en sponsoring, is verkrijgbaar bij Ria Morshinkhof via concertclumma@gmail.com, secretariaat.berggalm@gmail.com of telefoonnummer 043-4592539.

Bron: persbericht De Berggalm Klimmen