Jubilarissen op jaarfeest Sint Cecilia Mheer

Toegevoegd op: 01 november 2017
Jubilarissen op jaarfeest Sint Cecilia Mheer

Op vrijdag 3 en zondag 5 november wordt in Mheer bij de Koninklijke Harmonie St. Cecilia het patroonsfeest gevierd, dat op vrijdag traditioneel wordt geopend met de jaarlijkse feestavond in de harmoniezaal, die om 20.00 uur zal beginnen met het zogenaamde „moal“, de feestmaaltijd voor de hele St. Ceciliafamilie en speciale genodigden. Het belooft een ontspannen avond te worden na de intense voorbereiding op het recente concertconcours in Roermond met een monsterscore van maar liefst 97 punten!

Op zondag 5 november wordt de dag geopend met het opluisteren van de plechtige hoogmis om 10.00 uur in de St. Lambertuskerk, onder leiding van chef-dirigent Fried Dobbelstein.
Daarna wordt op het kerkhof een muzikaal eerbetoon gebracht aan alle overleden leden.
Aansluitend vindt vanaf 12.00 uur de huldiging en receptie plaats van een vijftal jubilarissen van „de Koninklijke uit 1821“. Daarbij zijn familieleden, vrienden en relaties van harte welkom.

65 jaar
In 2017 telt de vereniging twee briljanten jubilarissen, te weten de orkestleden Hubert Quaedvlieg -hij heeft met 16 de meeste concoursdeelnames op de teller staan- en Adolf Willems. Vanaf hun lidmaatschap in 1952 maken ze deel uit van de klarinetsectie. Momenteel dragen ze hun steentje bij in het harmonie-orkest op bas-klarinet. Zij vervullen een voorbeeldfunctie in het orkest en de vereniging.
Twee St. Cecilianen met hart en ziel! Twee iconen om trots op te zijn!
50 jaar
De gouden jubilarissen zijn Toine Huls en Jean Sneepers sr.
Toine Huls was vanaf 1967 jarenlang actief als bestuurslid.
Zijn aandachtspunten waren o.a. het maken van werkschema’s, het contracteren van dansorkesten, renovatie-
werkzaamheden aan de harmoniezaal en de jaarlijkse bloemenactie „Elk plantje helpt een handje“.
Momenteel is hij erelid.
Jean Sneepers sr. maakte zijn debuut in 1967 als slagwerker op kleine trom tijdens het bondsconcours in Terwinselen. Later was hij ook actief op de concerttrom. Vanaf 1973 was hij leider en instructeur van de drumband gedurende een tiental jaren. Hij was vele jaren beheerder van het muziekarchief. Ook technische werkzaamheden in en rond de harmoniezaal waren en zijn hem niet vreemd. Momenteel is hij actief in het steuncomité. Zijn beide zoons Jean jr. en Richard zijn fervente muzikanten op hoorn en fagot.
Twee gouden jubilarissen met een grote staat van dienst!
12½ jaar
De koperen jubilaris is Andrea Weusten op bes-klarinet. Zij geniet al 12½ jaar o.l.v. chef-dirigent Fried Dobbelstein van haar hobby!

Bron: persbericht Sint Cecilia Mheer