Soli Deo Gloria Zaandam wint jeugdorkestenfestival SAStiVAL 2017

Toegevoegd op: 07 november 2017
Soli Deo Gloria Zaandam wint jeugdorkestenfestival SAStiVAL 2017

Op zaterdag 4 november organiseerde Harmonievereniging Crescendo Sassenheim de 13e editie van het SAStiVAL in Noordwijkerhout. Dit jaar kwamen maar liefst 11 jeugdorkesten uit Noord- en Zuid-Holland bijeen op dit jaarlijks terugkerende muzikale festijn. Leerlingenorkest Soli Deo Gloria uit Zaandam won de eerste prijs in de categorie gevorderd orkest en werd, met maar liefst een eindscore van 8,55 van de 10,0 punten tevens verkozen tot algemeen winnaar van het SAStiVAL 2017. Het Opleidingsorkest van Crescendo Sassenheim won de eerste prijs in de categorie startend orkest met een score van 7,75 punten.

Sinds 2005 biedt het SAStiVAL, opgericht door Harmonievereniging Crescendo Sassenheim en Valkenburg’s Harmonie, een podium aan startende leden van harmonieorkesten. Een deskundige en onafhankelijke jury, die dit jaar bestond uit Jos Lustberg en Iwan Wiering, beoordeelt ieder optreden op hun eigen niveau, muzikaliteit, presentatie en speelplezier. Na elk optreden ontvangt ieder orkest een beker, een professioneel juryrapport en een waardebon om een nieuw muziekstuk uit te kiezen.

Met maar liefst 11 deelnemende orkesten uit het hele land en een volle zaal enthousiaste fans waren de ingrediënten voor een muzikale SAStiVAL-dag ook dit jaar weer present. Diverse jeugdorkesten, van beginnend tot gevorderd, lieten de aanwezige fans kennis maken met verschillende muziekstukken, variërend van pop tot klassiek. Zo bracht Jeugdcorps NLS van Muziekvereniging Na Lang Streven uit Klaaswaal het welbekende muziekstuk ‘The Pink Panther’ van Henry Mancini uit de gelijknamige film ten gehore. Zij gingen er uiteindelijk met de tweede prijs vandoor in de categorie ‘startend orkest’. De eerste prijs in dezelfde categorie was voor het Opleidingsorkest van Crescendo uit Sassenheim. Met hun uitvoering van onder meer ‘Festive Fanfare’ bliezen zij de jury én het publiek omver. Algemeen winnaar van het SAStiVAL 2017 was het Leerlingenorkest Soli Deo Gloria uit Zaandam. Over hun uitvoering van ‘Mary Poppins’ van Ted Ricketts had de jury niets meer dan lof.

De organisatie van het SAStiVAL kijkt tevreden op de dag terug. “Het was prachtig om iedereen te zien genieten van het spelen én het luisteren naar muziek. Iedereen is uiteraard weer van harte uitgenodigd om er volgend jaar samen weer een spetterend muzikaal feest van te maken!”. Wie de smaak van het samen muziek maken te pakken heeft en hier mee zou willen doen, is van harte welkom om eens een kijkje te nemen tijdens één van de muziekrepetities van Crescendo Sassenheim. Het Opleidingsorkest, voor beginnende musici en onder leiding van dirigent Sophie Graven, repeteert op de zaterdagavond van 17:30 tot 18:30 uur in de Julianakerk in Sassenheim, waarna het Tweede Harmonieorkest, onder leiding van Joop Nijholt, repeteert van 18:30 - 20:00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.crescendosassenheim.nl of door een mailtje te sturen naar jeugd@crescendosassenheim.nl.

Bron: persbericht Soli Deo Gloria Zaandam