Nootstroom speelt Mozarts meesterwerk Gran Partita’

Toegevoegd op: 08 november 2017
Nootstroom speelt Mozarts meesterwerk Gran Partita’

Tijdens de tweede Topzondag met Koffiegeur van het seizoen 2017-2018, op zondag 12 november, brengt Nootstroom de meeslepende serenade ‘Gran Partita’ van Mozart. In de Noorderkerk in Sneek speelt een ensemble van professionele musici uit Friesland en omstreken onder leiding van Arnaud Oosterbaan het beroemde werk, wellicht het mooiste wat ooit voor blazers is geschreven.

U wilt iemand uw dankbaarheid tonen of je geliefde verrassen met een nachtelijke serenade onder het balkon. Hoe zou dat geklonken hebben? Nootstroom neemt u mee in Mozart’s wondere wereld rond deze serenade (KV361). Direct bij binnenkomst wordt het publiek meegenomen in de sfeer van het muziekprogramma. Pakkende anekdotes en inleidingen maken het optreden tot een waar feest.
Nootstroom
Door het geven van een impuls aan het muzikale en culturele klimaat wil Nootstroom bijdragen aan de leefbaarheid in Noord-Nederland met als kerngebied de provincie Friesland. Het denken en handelen als ‘ambassadeur van klassieke muziek’ is een rode draad die door alle activiteiten van Nootstroom loopt. De verbinding met Friese poëzie, componisten en cultureel erfgoed maakt dat Nootstroom zich hecht verbonden voelt met Friesland en haar samenleving. Speciale aandacht gaat uit naar componisten en dichters uit Friesland.
De veelzijdige Bert Liefers uit Dronrijp, docent piano, waldhoorn en klein koper bij Kunstencentrum Atrium en Ritmyk, is een van de vaste musici van Nootstroom. Liefers bespeelt binnen het ensemble de hoorn.
Wat: Topzondag met Koffiegeur: Nootstroom speelt Gran Partita van Mozart
Waar: Theater Sneek, Noorderkerkzaal (ingang: Oud Kerkhof 11, Sneek)
Wanneer: Zondag 12 november 2017, 11.30 - 12.30 uur (koffie staat klaar vanaf 11.00 uur)
Kaarten: € 10, te bestellen via www.theatersneek.nl
Topzondag met Koffiegeur
Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten in de Noorderkerkzaal in Sneek. Bij de optredens zijn vaak docenten betrokken van Kunstencentrum Atrium, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek. Veel Atrium-docenten zijn naast hun onderwijspraktijk actief in professionele ensembles. Een Topzondag met Koffiegeur geeft hen en andere topmuzikanten de gelegenheid om in een sfeervolle ambiance op te treden.


Meer informatie: www.kunstencentrumatrium.nl, www.theatersneek.nl.

 

Bron: Kunstencentrum Atrium.