Muziekfederatie pakt uit met gratis Sw!ng-Out Concert in Cinemec

Toegevoegd op: 10 november 2017
Muziekfederatie pakt uit met gratis Sw!ng-Out Concert in Cinemec

Op 18 november treffen zeker 70 amateurmuzikanten uit de regio Nijmegen elkaar om zich één dag lang te verdiepen in het spelen van gloednieuwe lichte muziek voor blaasorkest (Hafabra). Dit eendags Sw!ng-Out orkest staat onder leiding van de professionele componist/arrangeur/dirigent Peter Kleine Schaars, voormalige chefdirigent van Marinierskapel der Koninklijke Marine, thans dirigent van het Trompetterkorps van de Marechaussee en van het Nederlands Politie Orkest. Kleine Schaars schreef speciaal voor deze megabigband-bezetting Family Fun, nieuwe muziek waarbij diverse stijlen uit de lichte muziek centraal staan. De Sw!ng-Out is het eerste grote evenement van de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM). Om 16.30 uur geeft het Sw!ng-Out orkest een gratis toegankelijk concert in zaal 8 van Cinemec Nijmegen.

De Nijmeegse Federatie geeft met dit evenement de blaasmuziek in Nijmegen een impuls. “Niet alleen verbinden we op deze dag muzikanten en verenigingen met elkaar, het is ook een muziek-educatieve impuls op het gebied van de lichte muziek”,  vertelt Karin Rheiter, initiatiefnemer als bestuurslid NMF.  “We laten het publiek graag meegenieten van blaasmuziek met swing, rock en funk, tijdens het gratis slotconcert”.  De Nijmeegse Federatie kwam begin dit jaar in contact met de organisatie van het jaarlijks Sw!ng-!nn-project en kreeg de kans om samen een speciale sloteditie van deze play-in te organiseren in Nijmegen.  De Sw!ng-Out Nijmegen op 18 november heeft dan ook een feestelijk tintje, onder andere door een gastoptreden van bigband Jalafusi uit Ede.


Verloting gratis bladmuziek
Tijdens het Sw!ng-Out Concert worden drie gratis sets bladmuziek van Family Fun, voor harmonieorkest of fanfare, verloot onder deelnemers en publiek.  Dirigenten kunnen een miniscore aanvragen.  “Met dit evenement ervaren muzikanten, verenigingen én publiek laten hoe de blaasmuziek zich op een positieve en professionele manier ontwikkelt in Nijmegen”, vat Rheiter samen.

 

Meedoen als muzikant in het eendagsorkest kan overigens nog steeds, aanmelding verloopt via een speciale website www.swinginn.info/swingout   Het Sw!ng-Out Concert in Cinemec Nijmegen start om 16.30 uur en duurt tot uiterlijk 18.00 uur, en wordt gepresenteerd door Silke Meijers, bestuurslid NFM.   Kijk voor alle informatie op www.swinginn.info 

Foto: Peter Kleine Schaars dirigeert een adhoc megabigband tijdens Sw!ng-Out Nijmegen 18 november in Cinemec Nijmegen (rechtenvrije, eigen foto)