Vijftal kandidaten Feanster Maestro compleet

Toegevoegd op: 14 november 2017
Vijftal kandidaten Feanster Maestro compleet

Rijschoolhouder Geert de Bruin is de vijfde kandidaat voor Feanster Maestro. Daarmee zijn alle kandidaten bekend. Eerder werd al duidelijk dat ook wethouder Harjan Bruining, ondernemer Imca van der Velde, tandarts Ria van der Meer en voorzitter Arjan Numan deelnemen aan Feanster Maestro. De vijf bekende ‘Feansters’ strijden om de dirigententitel van Surhuisterveen.

Op 24 november geeft dirigent Theun Van Leijen van brassband Blaast de Bazuin voor één keer het stokje uit handen. De vijf kandidaten dirigeren elk een door hen gekozen muziekstuk en de beste van het vijftal wordt ‘Feanster Maestro 2017’.
De enthousiaste rijinstructeur kijkt vol enthousiasme vooruit naar de dirigentenwedstrijd. In de voorbereiding laat hij geen steken vallen. ,,Ik heb het stuk al een aantal keren beluisterd. Het programma op televisie volg ik ook, hier hoop ik wat van op te steken. Ik wil er serieus heen.’’ Daarnaast hoopt hij dat de ervaring op orgel en cornet in zijn jongere jaren hun steentje gaan bijdragen. Voor zijn optreden op 24 november koos hij een klassieker uit de muziekwereld, de Radetzky Mars van Johann Strauss. ,,Het is een vlot nummer, dat past wel bij me.’’ Rekenen op een podiumplaats doet de Feanster rijinstructeur niet. ,,Het is de bedoeling dat ik goed eindig, meedoen is belangrijker dan winnen. Ik vind het wel een prachtige ervaring.’’
Feanster Meastro wordt op vrijdag 24 november gehouden in de achterzaal van Brasserie Kolkzicht. Er zijn ‘slechts’ tweehonderdkaarten beschikbaar. Kaarten kosten €7,50,- en zijn verkrijgbaar bij Kolkzicht en B&G Food en Lifestyle.

Bron: persbericht Blaast De Bazuin Surhuisterveen