Concert Excelsior Schraard met De Slagwerkfabriek

Toegevoegd op: 19 november 2017

Op 25 november houdt fanfareorkest Excelsior uit Schraard haar jaarlijkse Verenigingsconcert in het Marnecollege te Bolsward. Net als vorige edities is er weer bijzondere aandacht voor een instrumentgroep. Dit jaar staat het slagwerk centraal. De muzikale gasten van De Slagwerkfabriek zullen op dit concert soleren, onder andere begeleid door het orkest. Overigens vinden er ’s middags workshops slagwerk plaats, verzorgd door De Slagwerkfabriek, aanmeldingen: www.excelsior-schraard.nl

Uiteraard treden tijdens het concert ook de verschillende jeugdorkesten op die Excelsior rijk is. Excelsior zelf brengt weer een afwisselend en sprankelend programma, met naast een typisch concertwerk van de welbekende Philip Sparke een opvallend licht repertoire, met werken die zwanger zijn van jazz en swing, waarbij ook de slagwerkers zich kunnen uitleven. Ook enkele koraalbewerkingen maken uiteraard weer deel uit van het concertprogramma. Daarnaast wordt er een prachtige medley van Marco Borsato gespeeld, een arrangement van de hand van de eigen dirigent, Thom Zigterman. Zaterdag 25 november 2017 wordt ROOD!

2017 is voor Excelsior een jubileumjaar. Het orkest bestond vrijdag 22 september precies 95 jaar. Na afloop van het verenigingsconcert wil men dit heuglijke feit heel graag samen met het publiek vieren. Met een gezellig ouderwetse discotheek verzorgd door Music is Live en een drankje wordt het een mooi feest. Van harte welkom op zaterdag 25 november 20.00 uur, het Marnecollege Bolsward, toegang € 5, donateurs gratis toegang.

Bron: persbericht Excelsior Schraard