Zeeuws talent op het podium

Toegevoegd op: 23 november 2017

The Young Ones staan zaterdag 25 november op het podium van cultureel centrum De Halle in Axel. Ze geven dit keer geen concert met één bekende gastsolist, maar met tien muzikale talenten uit de regio. Ook laten The Young Ones en The Young B@nd! zelf een aantal nieuwe nummers horen.

Zeeuws talent

'Kan ik ook een keer met jullie optreden?' The Young Ones kregen die vraag regelmatig van muzikaal talent uit de streek. Het Hulster orkest besloot daarom gehoor te geven aan die oproep met een concert dat geheel in het teken staat van gastsolisten uit de regio. Zeeland zit vol met talent, bleek uit het overweldigende aantal reacties op een oproep die het orkest deed. Er is zelfs een wachtlijst aangelegd voor een volgende gelegenheid. Met The Young Ones & Guests staan uiteindelijk tien zangers en zangeressen uit heel Zeeland met The Young Ones op het podium van De Halle in Axel. Het orkest en de solisten zijn sinds een aantal weken aan het repeteren met dirigent John Curfs en het belooft een gevarieerd concert te worden. Het orkest treedt jaarlijks met bekende artiesten uit binnen- en buitenland op en heeft daardoor een enorm repertoire opgebouwd. Alle muziekstijlen komen dan ook voorbij, van een Nederlandstalige meezinger tot een 'crooner' van Frank Sinatra. Ook staat er musicalmuziek op het programma en popnummers om op mee te dansen of juist kippenvel van te krijgen. Daarnaast laten The Young Ones een groot aantal nieuwe nummers horen zoals een medley met muziek van Gloria Estefan, de nieuwste musicalhit in Nederland, muziek van Ray Charles en The Jackson Five. Ook The Young B@nd! treedt op met een aantal nieuwe nummers.

Even voorstellen
De solisten komen uit heel Zeeland en hebben allemaal een unieke, eigen stijl. Ook zijn nagenoeg alle leeftijden vertegenwoordigd, de zangers en zangeressen zijn tussen de negentien en zeventig jaar. Belinda Hemelaar uit Hulst heeft een flink muzikaal cv. Ze trad twee keer op met Cor Bakker, zingt bij twee dansorkesten en was zelfs zingend op televisie te zien in een SBS6-programma. Angelique de Bruyn uit Hoek zingt bij een musicalvereniging in Goes en heeft in het verleden gezongen bij verschillende koren en bands. Het duo Leo en Yvonne uit Hoek treedt sinds een half jaar op in onder meer woonzorgcentra en verpleeghuizen. Beiden hebben ze al jaren zangervaring. Jo Van Driessche uit Sint-Gillis-Waas, net over de Belgische grens, begon ooit als dj maar zingt al jaren. Patris Hoste uit Sint Jansteen vormt een duo met Jo Van Driessche, maar met The Young Ones laat ze zien wat ze solo in haar mars heeft. Frank van Driessche uit Lamswaarde heeft naast zijn functie als wethouder nóg een talent. Hij is ook een begenadigd Sinatra-vertolker. René van den Kieboom uit Kloosterzande heeft al twee cd's op zijn naam staan en treedt al jaren solo en in groepen op. Sanne Pronk uit Sas van Gent studeert musicaltheater in Zwolle en dat is te horen en zien: ze kan zingen, dansen en acteren. Yadzia Doolaege uit Kapelle is met haar negentien jaar de jongste solist, maar heeft allesbehalve podiumvrees. Ze zingt in een band en een koor.

Kaartverkoop
Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via de website van The Young Ones: www.the-young-ones.com of telefonisch bij de Halle 0115-562140.

Bron: persbericht The Young Ones