Johan de Meij leidt projectorkest in Noord-Nederland

Toegevoegd op: 27 november 2017
Johan de Meij leidt projectorkest in Noord-Nederland

Componist Johan de Meij komt in september 2018 naar Nederland onder andere om een projectorkest te dirigeren met een selectie uit zijn oeuvre. De werktitel van dit concertprogramma is From the British Isles! Tijdens de generale repetitie en het concert zal Johan de Meij zelf ook het projectorkest dirigeren!

Het programma bestaat uit twee grote werken van de hand van Johan de Meij, Loch Ness en The Wind in the Willows. Tevens worden twee fraaie Johan de Meij-bewerkingen van werk van Gustav Holst uitgevoerd: de Jupiter Hymn en Jig! Voorts wordt van Percy Grainger de Children’s March uitgevoerd en de English Folksong Suite van Ralph Vaughan Williams. En… natuurlijk mag een gedeelte uit The Lord of the Rings niet ontbreken op dit bijzondere concert! Het projectorkest staat onder leiding van Thom Zigterman uit Akkrum en Floris de Wever uit Groningen.
Zij stellen het projectorkest samen dat zal bestaan uit (amateur-)muzikanten vanaf C-niveau. Het orkest speelt in een uitgebreide harmoniebezetting.
Repetitiedata zijn (o.v.b.):
zondag 8 juli: kennismakings- en inzeepmiddag
25 & 26 aug: eerste studieweekend (met facultatieve overnachting)
15 & 16 sept: tweede studieweekend (met facultatieve overnachting)
22 & 23 sept: derde studieweekend (met facultatieve overnachting)
25 sept: Generale repetitie (avond)

Het concert vindt plaats op woensdagavond 26 september, de locatie in Noord-Nederland is nog niet bekend. Locaties van de repetities en de kosten voor deelname zijn op dit moment nog niet bekend.
Mogelijk volgt nog een afsluitend optreden op zaterdagavond 29 september in de Oosterpoort Groningen (o.v.b.).
Meer informatie: klik hier.