Najaarsconcert Harmonie Wierden op zaterdag 9 december

Toegevoegd op: 03 december 2017

Muziekvereniging Harmonie Wierden geeft volgende week zaterdag - 9 december - in de Gereformeerde Kerk in Wierden haar traditionele Najaarsconcert. Verschillende onderdelen van de vereniging brengen samen een gevarieerd programma.

Het A-slagwerkensemble gaat indruk maken met Still I Rise, een muziekstuk dat dirigent Perry Reimink schreef op de tekst van het bekendste gedicht van Mary Angelou, één van de meest iconische zwarte vrouwen van Amerika. Vervolgens speelt het ensemble Glitzville! Glitzville is een stad uit een Supermario-spelletje. Zoals de slagwerkers zelf zeggen: “Het is een lekker up tempo, jazzy nummertje.” Het werk waar de slagwerkers hun optreden mee afsluiten is een solowerk voor xylofoon: Maple Leaf Rag van Scott Joplin.

B-orkest kiest voor Elisabeth
Tijdens het optreden van het B-orkest (onder leiding van Johanna Hoekman) kan het publiek onder meer luisteren naar Highlights from Elisabeth, dat gaat over het deels sprookjesachtige leven van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth. De musical kende jarenlang een enorm succes en diverse songs uit de musical werden hits. U hoort ze vanzelfsprekend in deze medley.

A-orkest: optreden met een Spaans/Latijns-Amerikaans tintje
Het optreden van het A-orkest heeft een Spaans/Latijns-Amerikaans tintje. De nieuwe dirigent van het orkest - Maarten van der Kolk - debuteert met werken als Luces y Sombras (een symfonisch gedicht van de Spaanse componist Ferrer Ferran), La Gazza Ladra (een opera van Gioacchino Rossini), El Baile de Luis Alonso (van Géronimo Giméni), het swingende Conga del Fuego Nuevo (van Arturo Marquez) en de Prinses Maxima Mars.

Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Er worden deze avond twee jubilarissen gehuldigd: Maarten Boeve (25 jaar lid) en Leonard Koppelman (40 jaar lid).

Bron: persbericht Harmonie Wierden