10de editie van concertreeks Wilhelmina Wamel

Toegevoegd op: 13 december 2017
10de editie van concertreeks Wilhelmina Wamel

Op 17 december aanstaande presenteert Harmonie Koningin Wilhelmina (HKW) uit Wamel voor de 10de keer een bijzonder programma in Concertgebouw ‘de Vereeniging’ in Nijmegen. De titel van dit concert is “Symfonische klanken en vorstelijke stemmen”. Voor deze bijzondere 10de editie heeft HKW topharmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand uitgenodigd. Zij spelen met medewerking van Bachkoor Nijmegen en studenten van Fontys muziektheater een uniek operaprogramma.

Voor de concerten in de Vereeniging pakt HKW extra uit. Dit jaar zullen zij het concoursprogramma van 26 november a.s. ten gehore brengen. De werken die HKW uitvoert zijn Symphony no.1 Asgard van de componist Barberán, Atmospheres van Ligeti en de Earl of Oxford March van William Byrd. Deze bijzondere concerten in de Vereeniging worden doorgaans druk bezocht.

Sophia’s Vereeniging speelt o.a. de volgende werken uit beroemde opera’s van grote componisten: Ouverture Fliegende Holländer Wagner, Coro d’introduzione uit Cavalleria Rusticana Mascagni
La Bohème Suite Puccini en tenslotte Vivat! Vivat le Toréro (mmv mannenkoor) Bizet.

Een uur voorafgaand aan het concert wordt in de Annazaal een inleiding op het concert gegeven door Margriet Kalkers.

Zondagmiddag 17 december 2017, concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. Het concert begint om 15.00; de inleiding begint om 14.00 uur. Kaarten á €17,00 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.harmonie-wamel.nl of aan de kassa van de Vereeniging. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Bron: persbericht HKW Wamel