Sfeervolle kerstklanken bij Candlelight Concert

Toegevoegd op: 13 december 2017

Op zondag 10 december vond in de aula van zalencentrum de Spil het Candlelight Concert van Harmonie St. Cecilia plaats.
Vanaf kwart voor drie werd het publiek in de gezellig versierde aula ontvangen met glühwein, warme chocomel en cake. Om drie uur was de aula goed gevuld en ging het concert van start met een optreden van het jeugdensemble onder leiding van Nanda Meering.

Daarna was het de beurt aan de klarinetgroep, de grootste en naar eigen zeggen gezelligste muzikantengroep van de grote harmonie. Hierna speelde een saxofoonkwartet. Laatste act voor de pauze werd verzorgd door de drumband onder leiding van Michel Otten. Zij speelden als tweede stuk het door de dirigent zelf geschreven ‘African Dream’, dat een safari in Zuid-Afrika beschrijft en de ontmoeting met de big five stuk laat horen.

Na de pauze werd het concert voortgezet door De van Cruchtenband, 6 muzikanten met de meest voorkomende achternaam op de ledenlijst van harmonie Sint Cecilia, gevolgd door een dubbelriet-ensemble van 2 hoboïsten en 2 fagottisten. Het concert werd afgesloten met een optreden van de jeugdharmonie onder leiding van Ruud van Cruchten. Na Music from Frozen speelden zij A swinkling Christmas, een medley van bekende kerstmuziek.
De presentatie deze middag was in handen van Ellen van Cruchten en Jesper Levels.
Met diverse kerstliedjes, glühwein en warme chocomel met slagroom, Candlelight en een flinke laag sneeuw buiten kwam het publiek echt in de kerststemming. Het was zowel voor het publiek als ook voor de vele muzikanten een zeer geslaagde middag.
Bestuur, dirigenten en leden van harmonie Sint Cecilia wensen u fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en muzikaal 2018.

Bron: persbericht Sint Cecilia Maasbracht