Nederlands Blazers Ensemble zoekt gevorderde amateurmuzikanten

Toegevoegd op: 13 december 2017

In februari 2018 vinden audities plaats voor vier jong talent-ensembles van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE): jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Het NBE is daarom op zoek naar gevorderde amateurmusici of of beginnende conservatorium-studenten van 15-20 jaar op fluit, hobo, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/basgitaar en slagwerk in de verschillende regio’s in Nederland.

In de vier windstreken van het land heeft het NBE jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Deze ensembles bestaan uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar. Ze worden gecoacht door een NBE-musicus en in een viertal repetities in het voorjaar werken ze toe toe naar 2 à 3 concerten, waarvan één concert samen met het NBE! Er wordt altijd een gevarieerd programma samengesteld (klassiek, avantgarde, popmuziek, wereldmuziek).

Tom Pisters (trombone, studeert aan Universiteit Maastricht) over spelen in een jong talent-ensemble van het NBE:
“Het bijzondere van spelen in dit jong talent-ensemble is dat je nauw samenwerkt met de inspirerende muzikanten van het NBE en op deze manier mag delen in hun grote passie voor muziek. Naast het spelen van breed scala aan muziek, krijg je in korte tijd veel geleerd op gebied van presentatie en communicatie tijdens het musiceren.”

zaterdag 3 februari 2018: jongNBEzuid
Audities voor: fluit, hobo, fagot, hoorn
Locatie: Weert
zaterdag 3 februari 2018: jongNBEoost
Audities voor: fluit, fagot, saxofoon, trombone, slagwerk
Locatie: Enschede
zondag 11 februari 2018: jongNBEwest
Audities voor: trompet, hoorn contrabas
Locatie: Rotterdam
zondag 11 februari 2018: jongNBEnoord
Audities voor: hobo, trompet, trombone, slagwerk
Locatie: Groningen

Aanmelden kan t/m 18 januari 2018 aan via www.nbe.nl/jongNBEregionaal

Bron: persbericht NBE