Nieuw startorkest voor kinderen bij Harmonie Arti Alphen

Toegevoegd op: 18 december 2017
Nieuw startorkest voor kinderen bij Harmonie Arti Alphen

Kinderen die samen muziek willen maken maar nog geen instrument bespelen, kunnen vanaf dinsdag 9 januari bij Harmonie Arti terecht. In het Startorkest leren kinderen spelenderwijs noten lezen en spelen op een instrument, die zij mee naar huis krijgen om te oefenen. Bij enthousiasme kunnen de kinderen vervolgens les krijgen van professionele docenten. Meer informatie over Arti’s Startorkest is te vinden op www.arti-alphen.nl.

Hoe is het om in een orkest te spelen, thuis te oefenen en de volgende repetitie weer een beetje beter geworden te zijn op je instrument? Daar kom je vanzelf achter als je in Arti’s Startorkest stapt. Vanaf 9 januari kunnen kinderen tijdens tien repetities spelenderwijs ervaren hoe het is om een echte muzikant te zijn. Het instrument naar keuze mag mee naar huis om te oefenen, en de tien repetities worden afgesloten met een concert op zaterdag 31 maart, samen met opleidingsorkest Jong Arti en beginnersensemble Toetie!. Wie dan zeker weet dat hij muziek wil maken, kan direct daarna tegen gereduceerd tarief met lessen beginnen bij een professionele docent.

Opleidingen bij Arti
In het beginnersensemble Toetie! kunnen kinderen terecht die vanaf een half jaar les hebben op een instrument. In het opleidingsorkest Jong Arti spelen muzikanten die ongeveer drie jaar les hebben meer uitdagende muziek. In Toetie! en Jong Arti kunnen nieuwe leden altijd instromen.

Inschrijven voor Arti’s Startorkest kan nog tot 31 december. De repetities zijn op dinsdag van 18.00 tot 18.45 uur in het Wellant College aan de Kalkovenweg. Meer informatie over Arti’s Startorkest en meer activiteiten is te verkrijgen via info@arti-alphen.nl en op www.arti-alphen.nl

Bron: Persbericht Arti.