Primeur: kerstoptreden Johannes Rijpma met Blaast de Bazuin

Toegevoegd op: 20 december 2017
Primeur: kerstoptreden Johannes Rijpma met  Blaast de Bazuin

Johannes Rijpma en Blaast de Bazuin treden komende zaterdag op in het winkelhart van Surhuisterveen. Met de Feanster brassband verzorgt Rijpma een swingend kerstconcert. Dat is een heuse primeur, want nog nooit eerder gaven Blaast de Bazuin en Johannes Rijpma samen een open-lucht-kerstconcert.

De basis voor de samenwerking werd gelegd tijdens het Spavo Spring Concert, in april van dit jaar. ,,Dat beviel hartstikke goed’’, vertelt Monique Hamersma van Blaast de Bazuin. ,,De zaal kwam volop in beweging.’’ De enthousiaste reacties leidden er toe dat er een vervolg aan de samenwerking komt. Ondernemersvereniging H&I Surhuisterveen zag kansen en samen met het muziekkorps werd zaterdagmiddag 23 december vastgelegd.

,,Normaalgesproken treden we ieder jaar op de vrijdagavond voor kerst op in het centrum van Surhuisterveen. Deze keer pakken we groter uit’’, vertelt Hamersma. Op zaterdagmiddag verzorgt de brassband samen met Johannes Rijpma een compleet kerstconcert, maar dan wel in de open lucht en daardoor voor iedereen gratis te beluisteren.
Het programma van Blaast de Bazuin en Johannes Rijpma is zeer divers. ,,Johannes zingt een leuk kerstrepertoire. Dat belooft heel wat, want hij is natuurlijk een echte rockster.’’ Verschillende kerstklassiekers passeren de revue: van Last Christmas tot Stop the Cavalry en van Happy Christmas tot zelfs een Oekraïns kerstlied.
Het kerstconcert in het centrum van Surhuisterveen begint op zaterdag 23 december om 14.00 uur ’s middags en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het winkelhart van Surhuisterveen staat de komende week bol van de activiteiten. Zo is er op donderdagavond 21 december een extra koopavond met een optreden van Folkert-Hans Tolsma en serveert de Feanster horeca tijdens het kerstconcert van Blaast de Bazuin en Johannes Rijpma heerlijke hapjes en drankjes. Overal in Surhuisterveen kunnen bezoekers gratis parkeren.

Bron: persbericht Blaast de Bazuin Surhuisterveen