Beatrix Doezum op kerstevent

Toegevoegd op: 20 december 2017
Beatrix Doezum op kerstevent

Op zaterdag 16 december speelde CMV Beatrix Doezum in de Flambou te Surhuisterveen het Kerstevent. Dit event is door de vereniging op de kalender al maanden geleden met rood omcirkeld. Op deze gedenkwaardige avond was namelijk niets aan het toeval overgelaten door Akke de Haan. Namens CMV Beatrix heeft zij het overgrote deel van de organisatie uitgevoerd.

Het orkest - aangevuld met een combo van contra(bas), gitaar en piano – speelde een uiteenlopend programma van kerstrepertoire. Hierbij werd soepel gevarieerd in muziekstijlen waarbij zowel klassiek kerstrepertoire langskwam maar ook - in bigband setting uitgevoerd - jazzy arrangementen.
Dirigent Ido Gerard Kempenaar zorgde dat de uitvoering muzikaal en met flair werd uitgevoerd waarbij hij ook de eigen solisten van het orkest op de voorgrond liet treden. De presentatie was in handen van Andries Nieuwenhuis (oud leraar van de basisschool in Doezum) en Janny Nicolai-Atsma.
Bijzonder mooi was de uitvoering van Bente Zwama die zaterdagmiddag was geslaagd voor haar openbaar C examen. Begeleidt door piano droeg ze haar examensolo ‘Aria’ voor op indrukwekkende wijze.
Niet gehinderd door slecht weer was er veel publiek naar Surhuisterveen gekomen. De omstandigheden in Doezum (tijdelijk geen concertlocatie aanwezig ) lieten het orkest geen andere keuze dan buiten de grenzen van het dorp te kijken. Waar deze keuze vooraf nog als een risico voor de opkomst werd gezien werd als snel duidelijk dat zorgen maken niet nodig was.
Na de pauze speelde het orkest in een big band opstelling vooral lichte kerstmuziek waarbij het combo fantastisch integreerde in het orkest. Speciaal hoogtepunt was de in Looney Tunes gearrangeerde uitvoering van het lastige werk ‘BAH. Humduck’. De herkenbare Disney melodieën verwerkt in een kerstarrangement werden knap door het orkest uitgevoerd tot enthousiasme van het publiek.
Ook de gasten van de avond JOY! lieten op een hoogstaande manier van zich horen. Een hoogtepunt was de uitvoering van de hit van Bocelli en Celine Dion: ‘The Prayer’ horen . Onder begeleiding van Beatrix kwam de samenwerking optimaal tot zijn recht wat door het publiek beloond werd met een groots applaus.
CMV Beatrix bereidt zich nu voor op de kerkdienst op 1e kerstdag. En na de korte ‘winsterstop’ gaan de leden aan de slag met de voorbereiding op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen waar Beatrix haar titel verdedigt.

Bron: persbericht Beatrix Doezum