Honderden muzikanten naar het Prinses Christina Concours

Toegevoegd op: 26 december 2017

Van januari t/m april 2018 doen honderden jonge muzikanten mee aan het Prinses Christina Concours. De deelnemers aan dit klassieke-muziekconcours zijn tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar) en treden op voor jury en publiek. De komende maanden worden er verspreid over het land zes regioconcoursen gehouden. Het eerste regioconcours vindt plaats in Zaandam (selecties) en Haarlem (regiofinale) in het weekend van 12 t/m 14 januari 2018.

Selecties en finales

Deelnemers doen mee aan de selectierondes in hun eigen regio. Per regio gaan ongeveer zeven deelnemers door naar de regiofinale. Enkele van hen mogen optreden tijdens de Nationale Halve Finale in Den Haag, waar bekend wordt gemaakt wie er naar de Nationale Finale op zaterdag 21 april 2018 in Den Haag gaan. De selecties zijn gratis toegankelijk voor publiek. Voor de regiofinales is een toegangskaartje nodig.

Data en locaties
Prinses Christina Concours West 2, Zaandam/Haarlem: 12 t/m 14 januari
Prinses Christina Concours Oost, Enschede: 26 t/m 28 januari
Prinses Christina Concours West 1, Rotterdam: 9 t/m 11 februari
Prinses Christina Concours Zuid 2, Maastricht: 23 t/m 25 februari
Prinses Christina Concours Zuid 1, ’s-Hertogenbosch: 9 t/m 11 maart
Prinses Christina Concours Noord, Groningen: 23 t/m 25 maart
Nationale Halve Finale, Den Haag: 7 april
Nationale Finale, Den Haag: 21 april

Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek. Tijdens de concoursen treden deelnemers op voor jury en publiek. Ze krijgen feedback op hun spel en maken kans op mooie prijzen. Achter de schermen ontmoeten ze elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen en mooie samenwerkingen ontstaan. Het Prinses Christina Concours organiseert jaarlijks zes klassieke concoursen in het hele land. Om het jaar wordt er afwisselend een compositieconcours georganiseerd of een jazzconcours. Voor de jongste muzikanten is er De Muziekwedstrijd, een online wedstrijd waarbij kinderen een filmpje van hun optreden kunnen insturen. In seizoen 2017-2018 viert het Prinses Christina Concours het 50-jarig jubileum.

Meer informatie op www.christinaconcours.nl.

Bron: persbericht prinses Christina Concours