Nieuwjaarsconcert 2018 'Hollandsche Meesters'

Toegevoegd op: 14 januari 2018
Nieuwjaarsconcert 2018 'Hollandsche Meesters'

Zaterdag 6 januari was het 33ste Nieuwjaarsconcert van het Koninklijk Harmonie Gezelschap O.B.K. Zeist. Het orkest onder leiding van dirigent Arnold Span, trakteerde het publiek op een veelzijdig programma met als thema 'Hollandsche Meesters' in Hotel Theater Figi te Zeist.

Tijdens het eerste deel van het concert speelde het orkest in Gouden eeuwse kledij geïnspireerd op de Dutch Masters suite van componist Johan de Meij. Het grootse werk waarin de beroemde schilderijen De Nachtwacht, De Liefdesbrief en Prinsjesdag van de 'Hollandsche Meesters' Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Jan Steen tot leven kwamen. Een prachtige uitvoering hiervan leverde een groots applaus op van het enthousiaste publiek.
Na de pauze werd het publiek getrakteerd op veel bekende muziek van o.a. Rogier van Otterloo. Samen met het orkest speelde accordeonist Gertie Bruin muziek van Piazzolla waaronder Adios Nonino, bekend van de traan van Maxima.
Daarna kon het publiek meezingen met veel bekende Nederlandse melodieën. Het duo 'Helemaal Hollands' verleidde het publiek om mee te zingen, deinen en springen. Het werd één groot feest. Een mooi muzikaal begin van 2018.

Bron: persbericht O.B.K. Zeist

Foto: Maarten van Dis