Nieuw klarinetensemble in première

Toegevoegd op: 15 januari 2018
Nieuw klarinetensemble in première

Op zondag 28 januari gaat het nieuwe, regionale klarinetensemble Hart van Hout in première met een bijzonder concert in de Oudshoornsekerk. 35 klarinettisten uit de wijde regio brengen een afwisselend programma onder leiding van Gerhart Drijvers en met soliste Judith Mos. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten zijn vanaf 14.30 uur aan de deur verkrijgbaar.

Afgelopen najaar namen twee klarinettisten die elkaar kennen van Harmonie Arti uit Alphen aan den Rijn het initiatief om een nieuw regionaal ensemble op te richten van louter klarinettisten. Evie-Janne van Noorel en Paul Verlaan kregen een zogenoemd clarinet choir bij elkaar van 35 klarinettisten op alle soorten en maten die er voorkomen: es-, bes-, alt- bas- en contrabasklarinet. In slechts enkele repetities studeren zij een afwisselend programma in voor de concerten op 28 januari in Alphen aan den Rijn en op 10 februari in Breukelen.

De gevorderde klarinettisten komen uit midden-Nederland en kennen elkaar soms, maar meestal niet. Paul Verlaan: ,,We willen graag mooie concerten geven, en zochten daarom niet per se een klarinettist om het te leiden maar vooral een goede dirigent. In Gerhart Drijvers hebben we een dirigent gevonden die in korte tijd alle deelnemers tot één klinkend geheel weet te smeden. Leuk is dat hij en onze soliste Judith Mos al in 2004 samenwerkten toen Judith soleerde bij Harmonie Arti, waar Gerhart destijds dirigent was.”
Het programma is een reis door de tijd, beginnend in de achttiende en eindigend in de 21ste eeuw. Enkele werken zijn origineel voor klarinetensemble geschreven zoals Wind in the Reeds van Gordon Jacob. Maar ook worden arrangementen gespeeld van werken van beroemde componisten als Rossini, Bartok en Ravel. Judith Mos soleert in het afsluitende, wervelende Tempest Hora van de Roemeense componist Grigoras Dinicu.
Het concert ‘Hart van Hout in première’ is op zondag 28 januari in de Oudshoornsekerk aan de Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn. Om 14.30 uur gaat de zaal open. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina ‘Klarinetensemble Hart van Hout’ of door een e-mail te sturen naar klarinetchoir@gmail.com.

Bron: persbericht Hart van Hout