Jubileum Brassband Utrecht met première

Toegevoegd op: 18 januari 2018

Op 3 maart viert Koninklijke Brassband Utrecht het 115-jarig jubileum met een groots concert in het Stefanus theater aan de Braziliedreef 2, Utrecht in samenwerking met een groot jubileumprojectkoor. Tijdens dit concert wordt o.a. de première uitgevoerd van het nieuwe stuk "Utrecht mijn Stad" een nieuwe compositie waarin opgenomen zijn het oude "Stedelied van Utrecht" dat op Koninginnedag in de 60-er jaren door honderden schoolkinderen op het Domplein werd gezongen, "Als ik boven op de Dom sta" en het nieuwe lied "Utrecht de mooiste stad van Nederland" en iedereen mag meezingen!

Bij deze première zal onze burgemeester Jan van Zanen als eregast aanwezig zijn.
Aan het projectkoor kan iedereen meedoen die van zingen houdt, vanaf 20 januari zijn er op 5 zaterdagochtenden repetities in de kerkzaal van Zuylenstede, Perudreef 8 in Utrecht.
Inschrijven voor het projectkoor is nog steeds mogelijk via www.meezingenmetdekbu.nl.
In Utrecht werd op 16 februari 1903 de Post fanfare opgericht. Dit orkest is vele jaren het vriendelijke gezicht van de PTT geweest, later werd dit de TPG en weer later de TNT Brassband zoals de huidige samenstelling van het orkest is. In 2010 werd het orkest verzelfstandigd tot de Koninklijke Brassband Utrecht (KBU).
In het Utrechtse stadsbeeld is de KBU elk jaar weer te zien en horen op Koningsdag, de 4 mei herdenkingen op de Erebegraafplaats op St. Barbara en het Domplein en de 7 mei viering bij het Polar Bears monument ter gelegenheid van de bevrijding van Utrecht en het zomerconcert in juli op de Stadhuisbrug.

Bron: KBU