Nacht van de Militaire Muziek in teken van ‘Vader’

Toegevoegd op: 28 januari 2018
Nacht van de Militaire Muziek in teken van ‘Vader’

Op 17 maart 2018 vindt de 4e Nacht van de Militaire Muziek plaats in het Nationaal Militaire Museum te Soesterberg. Thema van deze editie is Vader. Herman van Veen heeft een werk geschreven over zijn vader Jan, die in 1947 zijn dienstplicht vervulde. Dit werk gaat op deze avond in première in de Foyer du Trésor.

Triskapel

Eddy Snijders was tussen 1970 en 1982 dirigent van de TRIS-kapel, in Suriname. Zijn zoon Ronald Snijders, zelf fluitist, beheert de partituren die zijn vader heeft geschreven. Samen met de FBW presenteert hij een programma met muziek op het snijvlak van de Surinaamse Kaseko en marsmuziek.

De Vader des Vaderlands is thema in een optreden van de RFGGJ.

Masterclasses
Vier trompettisten worden geïnterviewd over het spelen van Signaal Taptoe en The Last Post tijdens belangrijke momenten zoals op 4-mei op De Dam, na de Herculesramp en de MH17-ramp. Over stalen zenuwen en koude mondstukken. Interviewer is Eric Burmeister die 8 jaar ceremoniemeester was bij de 4-mei herdenkingen op De Dam.

En nog veel meer
De Nacht van de Militaire Muziek is met 36 optredens van alle militaire orkesten op 7 podia een festival waar het publiek op een vernieuwende wijze kennis maakt militaire muziek. Van Big bands tot klassieke ensembles. Centraal staan onze militaire muzikanten. Met bijdragen van diverse gasartiesten. Bekijk het hele programma op www.nmm.nl .

Kaarten voor dit gezellige en inspirerende festival kosten 15 euro p.p. en zijn te koop via www.nmm.nl . Groepen vanaf 20 personen krijgen 2,50 korting. Neem hiervoor contact op met het reserveringsbureau van het NMM: 085 003 6000 (keuzenummer 2) of per e-mail via reserveringen@nmm.nl.

Bekijk de trailer: https://vimeo.com/channels/nmm
Like de trailer: https://www.facebook.com/events/144252132946159/

Bron: persbericht Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht