Herdenkinsconcert watersnoodramp 1953 bij RTV Krimpenerwaard

Toegevoegd op: 28 januari 2018

Het is bijna 65 jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Om hierbij stil te staan organiseren gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een herdenkingsconcert voor de inwoners van de Krimpenerwaard. Door de grote belangstelling waren er voor het concert in korte tijd geen kaarten meer voor verkrijgbaar.

TV uitzending in Krimpenerwaard
Van het concert zal door RTV Krimpenerwaard een compiliatie worden gemaakt, die op 7 februari zal worden uitgezonden in de gehele Krimpenerwaard. Via Caiway is ook in Krimpen aan den IJssel de uitzending ’s avonds te ontvangen.

Herdenkingsconcert 65 jaar na de ramp
Het concert is op donderdagavond 1 februari 2018 in sporthal de Walvis in Krimpen aan de Lek. Daar werken 150 muzikanten van 3 orkesten uit de Krimpenerwaard aan mee. Concordia uit Krimpen aan den IJssel o.l.v. Rob Sloekers, fanfareorkest Lekkerkerk o.l.v. Ria Kornet en Crescendo uit Krimpen aan de Lek o.l.v. Carlo Balemans. Trompet solist Teus Nobel speelt het Requiem van Eric Vloeimans met begeleiding van de drie gezamenlijke orkesten. Het muziek programma gaat vergezeld van films en achtergrondbeelden.
Het gehele project rondom de herdenking van de watersnoodramp worden gecoördineerd door muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel.

Bron: persbericht Concordia Krimpen aan den IJssel