Swingend slotconcert Jeugdmuziekdag Altena

Toegevoegd op: 04 februari 2018
Swingend slotconcert Jeugdmuziekdag Altena

Ruim 110 muzikanten gaven afgelopen zaterdag een swingend slotconcert van de Jeugdmuziekdag Altena. Het thema dit jaar was ‘DANS’. De dirigenten hadden bij dit thema allerlei dansstijlen gekozen die door de eeuwen heen uitgevoerd werden. Zo werd een menuet gespeeld, een samba, Joodse dansmuziek en werd er ook écht gewalst door Arjan Veer en Martine in ’t Veld op de ‘Second Waltz’.

Mirthe Haan was de ballerina in het ballet de ‘Notenkraker’ en zij gaf samen met Elkana de Ruijter een demonstratie popping. Henk van Loon dirigeerde vandaag voor ’t eerst de Jeugdmuziekdag. ‘Wat was dít leuk om te doen’, zo verwoordde hij zijn enthousiasme, ‘en wat een strakke organisatie zit hier achter. Het bestuur mag trots zijn op de complimenten die zij, terecht, ontvangen!’.

De heer Bakker, nog maar kort woonachtig in Altenahove, was door zijn zoon meegenomen naar dit concert en met zijn voeten tegen elkaar tikkend genoot hij zichtbaar. Hij wist de presentator te tippen wat de toegift moest worden: ‘kunnen ze die Second Waltz nog eens spelen?’. Aan dit verzoek werd geen gehoor gegeven. De bezoekers keerden met de melodie van ‘Hey Brother’ in hun oren huiswaarts.

 

Onderschrift bij foto: sectie repetitie hout Jeugdmuziekdag Altena
fotograaf: Marianne Vissenberg