Solistenconcours Juliana – de Bazuin

Toegevoegd op: 07 februari 2018
Solistenconcours Juliana – de Bazuin

Aanstaande zaterdagmiddag 10 februari wordt in Het Jeugdcentrum in Hollandscheveld het jaarlijkse solistenconcours van Muziekvereniging Juliana – De Bazuin gehouden. Er is bewust voor gekozen om dat op een middag te organiseren vanwege de vele jonge deelnemers. Net als voorgaande jaren mag ook nu weer op een groot aantal deelnemers worden gerekend. Een kleine 30 solisten en/of combinaties hebben zich hiervoor aangemeld, waarbij de jeugd van de vereniging ruim is vertegenwoordigd. De meeste van de jonge slagwerkers en blazers volgen muzieklessen en laten op dit solistenconcours hun muzikale vorderingen horen. Maar ook de wat verder gevorderde leerlingen en ervaren muzikanten zullen uiteraard van zich laten horen.

Veel solistenconcoursen worden vaak als een onderlinge wedstrijd gezien, maar dat is bij Juliana – de Bazuin niet het geval. Tot vorig jaar werd deelgenomen in verschillende categorieën waarbij de deelnemer met het hoogste aantal punten een fraaie beker kreeg. Dit jaar is er voor iedere deelnemer een leuke herinnering en een beoordelingsformulier met tips en aandachtspunten. Voor de leden is het een manier om aan familie en vrienden hun vorderingen te laten zien.

Voor die beoordeling wordt weer een beroep gedaan op een ervaren muzikant en dirigent.
Joop Thijssen, oud-trompettist van de Johan Willem Frisokapel uit Assen zal deze beoordeling voor zijn rekening nemen. De muzikale begeleiding op piano wordt verzorgd door dirigent Inge Donker.

De aanvang van het solistenconcours is om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Bron: persbericht Juliana De Bazuin