Muziekmaatjes Somerens Lust van start

Toegevoegd op: 07 februari 2018
Muziekmaatjes Somerens Lust van start

In Someren is er voor de kleinere kinderen, zoals kleuters, een klein aanbod in het verenigingsleven. Kinderen moeten vaak ‘wachten’ tot ze de leeftijd van 6 jaar of ouder bereiken om deel te nemen aan een sport of een andere vrijetijdsbesteding. Bij Muziekvereniging Somerens Lust was dit ook een gemis. Het project Muziekmaatjes werd opgestart en al snel stroomden de aanmeldingen binnen. Maar liefst 23 verwachtingsvolle muzikantjes in de dop zouden starten met Muziekmaatjes.

Spelenderwijs leren jonge kinderen vanaf 4 jaar kennis maken met muziek, muziek maken en dans. Één zondag in de twee weken gaan de kinderen 45 minuten aan de slag. Kinderen kunnen zich in principe altijd opgeven, maar betalen per half jaar contributie. Dus het voordeel is, dat mochten de lessen vol komen te zitten, kinderen een half jaar later ook kunnen starten en dus niet een jaar moeten wachten.
Muziekmaatjes zijn muzieklessen die worden verzorgd door Pauline van Deursen. Pauline studeert aan het conservatorium en stond onlangs zelf op de planken tijdens Live Centraal in De Ruchte, een avond georganiseerd door het Summers Spektakel.

Afgelopen zondag, 4 februari was de eerste les. De eerste groep van 12 kinderen startten om 10.00 uur. Met een zelf meegebracht kussentje namen ze plaats in de zaal. Na een korte kennismaking werd meteen gestart met waar het allemaal voor bedoeld is: samen op allerlei verschillende manieren muziek maken en bewegen.
De eerste les stond in het teken van carnaval; met cowboys en indianen.
De ouders, die de eerste les mochten blijven kijken, hadden zelf ook moeite om stil te blijven zitten. En de kinderen lieten meteen zien over allerlei muzikale kwaliteiten te beschikken.

De tijd vloog om en na 45 minuten was het al weer tijd om af te sluiten en de volgende groep van
11 kinderen binnen te laten. Ook hier werd door iedereen lekker mee gezongen en bewogen en was aan de snoetjes van de kinderen af te lezen dat ze er van genoten. Aan het einde van beide lessen kregen de kinderen nog een Muziekmaatjes-rugzak waar ze de volgende keren hun kussentje in mee kunnen brengen.
De aftrap van Muziekmaatjes is een feit en was een groot succes! Heb jij ook een mini-muzikantje thuis, dan heb je geluk. Er zijn namelijk nog enkele plekken beschikbaar. Meld snel aan, want vol = vol.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: opleiding@somerenslust.nl

Bron: persbericht Somerens Lust