Unieke samenwerking blaasorkesten

Toegevoegd op: 14 februari 2018

ZIMIHC presenteert op zaterdag 7 april in samenwerking met de de Utrechtse Studenten Bigband en Brassband Oefening en Uitspanning een concert waarbij beide orkesten het podium tegelijkertijd betreden en elkaar uitdagen en aanvullen.
Dit concert is onderdeel van het programma Utrechtblaast waarmee ZIMIHC de blaasmuziek in Utrecht ondersteunt en promoot.

De Utrechtse Studenten Bigband USBB is een unieke samenwerking gestart met Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg. Deze twee verschillende orkesten dagen elkaar uit in een wervelend muzikaal programma waarin de verschillen, raakvlakken en overlappingen van beide genres op heel verschillende manieren worden onderzocht. Beide orkesten vinden elkaar in hun liefde voor blaasmuziek. Samen staan ze garant voor een super swingende avond, dus zorg dat je erbij bent!

Brassband Oefening en Uitspanning
Deze brassband uit Wijk en Aalburg is een van de oudste brassbands van Nederland. De band haalde afgelopen zomer tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade de hoogste score van 95 punten in de eerste divisie. Tijdens dit concours behaalde de band op zowel het verplichte werk (93 pt) als het keuzewerk (97 pt) de hoogste score van de dag. Het orkest staat onder leiding van dirigent Anno Appelo.

Utrechtse Studenten Bigband
Deze 18-koppige bigband bestaat geheel uit studenten van de Hogeschool en Universiteit Utrecht en brengt met haar repertoire een breed publiek in aanraking met een USBB-groene, frisse en moderne visie op jazzmuziek. Het orkest staat onder leiding van dirigent Daan Bogers.
Utrecht Blaast
In aanloop naar het Europees Brassband Kampioenschap wat van 28 april – 6 mei georganiseerd wordt door ZIMIHC, vinden er de komende tijd diverse concerten plaats. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Utrechtblaast ook op www.utrechtblaast.nl.

Datum: 7 april 2018
Aanvangstijd: 20.00 uur
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus
Toegang: zie website www.zimihc.nl
Orkest: USBB & Brassband O&U

Bron: persbericht ZIMIHC