Ruim 50 jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours in Maastricht

Toegevoegd op: 18 februari 2018

Ruim 50 jonge muzikanten (10 t/m 19 jaar) doen mee aan het Prinses Christina Concours in Maastricht. Zij treden op voor jury en publiek tijdens het regionale concours in het weekend van 23 t/m 25 februari. De selecties worden gehouden in Muziekschool Kumulus, Maastricht op vrijdagavond en zaterdag. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 25 februari in Conservatorium Maastricht. Publiek is welkom om te komen luisteren.

Jonge muzikanten

Van januari t/m april 2018 organiseert het Prinses Christina Concours verspreid over het hele land zes regionale concoursen. Hiervoor hebben zich honderden jonge muzikanten aangemeld, die meedoen in hun eigen regio. Deelnemers aan het concours in Maastricht zijn onder meer afkomstig uit Roermond, Vaals, Neerpelt, Venlo, Maasmechelen, Sittard en Maastricht.

Het concours in Maastricht is het enige regioconcours waar deelnemers al vanaf 10 jaar mogen meedoen. Dit is historisch zo gegroeid, vanuit een samenwerking met het Henri Hermans Concours. De 9-jarige Huayu Gu (zij wordt dit jaar tien) uit Roermond is heel blij dat ze nu mag meedoen. Ze speelt piano en heeft twee jaar les. “Ik hou van muziek en van pianospelen. Ik wil graag naar de andere deelnemers luisteren. Ook krijg ik graag tips van de jury om verder mee te kunnen,” zegt de jonge pianiste.

Harpiste Evelien Vaneysendeyk (15 jaar, Tessenderlo) heeft al vaker meegedaan en kent veel andere deelnemers. “Het is leuk om hen weer te zien,” vindt ze. Ook kijkt Evelien enorm uit naar de finale, ook als ze daar zelf niet aan meedoet. “Al het talent dat daar optreedt, maakt de finale een heel bijzonder evenement.” Ook Jules Baeten (19 jaar, Maasmechelen) is een oudgediende op het concours. “Het is elke keer weer een unieke ervaring. Er is een gezellige sfeer, een goede jury en goede muzikanten. Kortweg een geweldig concours waar je veel ervaring kunt opdoen,” aldus de klarinettist.

Selecties en finale
De selecties van het concours in Maastricht zijn gratis toegankelijk voor publiek. Deelnemers treden ongeveer 10 minuten op. Na afloop van alle optredens maakt de jury bekend wie er doorgaan naar de regiofinale. Publiek kan hiervoor een kaartje kopen via het Prinses Christina Concours. De finale begint om 14.00 uur en rond 16.30 uur worden de prijzen uitgereikt door de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, Gouverneur van Limburg.

Waar en wanneer
Vrijdag 23 februari (vanaf 18.00 uur) en zaterdag 24 februari (vanaf 9.30 uur): selecties in Muziekschool Kumulus – gratis toegang
Zondag 25 februari, 14.00 uur – finale in Conservatorium Maastricht – entree: € 16,50 of € 12,50 (CJP/ 65+) – kaartverkoop: Prinses Christina Concours, tel. (085) 10 500 50 of info@christinaconcours.nl

Meer informatie op www.christinaconcours.nl.

Bron: persbericht Christina Concours