Jubilerend ViJoS pakt groots en verrassend uit tijdens Spant-concert

Toegevoegd op: 20 februari 2018
Jubilerend ViJoS pakt groots en verrassend uit tijdens Spant-concert

Op zaterdag 10 maart geeft de Bussumse muziekvereniging Show- & Marchingband ViJoS het jaarlijkse concert in theater Spant. Dit jaar pakt de welbekende vereniging het groots aan ter ere van het 60-jarig jubileum. Verwacht een avond vol sentiment, verrassingen en vernieuwing. Na het concert is er – als vanouds – een heus ‘bal na’ op het Heinekenplein van Spant in Bussum.

60 jaar ViJoS

Op 3 november 1957 werd Stichting ViJoS Drumband opgericht door twee muzikale broeders van de Vitus- en Jozefschool. ViJoS begon als Drumband voor jongens en bestond na een paar jaar uit zo’n 100 leden in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Later waren ook meisjes welkom. Vanaf 1974 konden de kinderen ook na hun twaalfde jaar nog blijven, want toen werd de Showband opgericht.

Jubileumconcert
Bij een bijzonder jubileum hoort een bijzonder concert. Hier doet Show- & Marchingband ViJoS op zaterdag 10 maart nog een schepje bovenop door een verrassende en geheel nieuwe wending aan het programma van het jaarconcert in Spant te geven. Daarnaast zullen veel oude bekenden het podium in Bussum betreden, waaronder een groep van zo’n 40 oud-leden die ter ere van het jubileum weer meespeelt met ViJoS én Jong ViJoS. Uiteraard hoor je tijdens het jubileumconcert de ‘gouwe ouwen’ waarbij iedere bekende van de vereniging weer vol sentiment terugblikt op 60 sfeervolle en muzikale ViJoS-jaren. Ook het oog wil wat, dus zowel huidige als oud-leden hebben de archieven erbij gepakt. Hierdoor kan Show- & Marchingband ViJoS voor, tijdens en na het jubileumconcert veel bijzonder foto- en filmmateriaal tonen. Daarnaast blikken ze ook vooruit; zo wordt Jong ViJoS in een nieuw jasje gestoken en wordt er een nieuwe weg ingeslagen. Al met al kunnen we stellen dat het een bijzondere en feestelijke avond wordt! Na het concert gaat het feestje nog even door, want er kan tot in de late uurtjes gedanst worden op livemuziek tijdens het bal na, net als vroeger. Het concert start om 20.00 uur en kaarten à € 10,- zijn te reserveren via de website – www.vijos.nl - of te koop bij de kassa van Spant.

Jubileumseizoen
Show- & Marchingband ViJoS bestaat nu dus maar liefst 60 jaar. Uiteraard viert de Bussumse vereniging dit het gehele seizoen door middel van verschillende activiteiten. Zo was er in november 2017 een groots jubileumfeest, werd zelfs de naam van de vereniging veranderd én organiseert de trotse club op zaterdag 2 juni 2018 een vernieuwende taptoe bij voetbalclub SDO in Bussum. Hiervoor nodigt Show- & Marchingband ViJoS te gekke deelnemers uit, waaronder de grote toppers van Nederland: Advendo uit Sneek en Juliana Amersfoort. Beide korpsen behaalden meerdere malen goud tijdens de Wereldkampioenschappen in Kerkrade en zijn dus zeker het bezoeken waard.
Al met al maakt Show- & Marchingband ViJoS er een seizoen met een diamanten randje van en hier kan iedereen van meegenieten.

De vereniging
Show- & Marchingband ViJoS is een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. Jong ViJoS is de jeugdband van Show- & Marchingband ViJoS en bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen de Jong ViJoS-leden door naar ViJoS. Naast regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Er zijn al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Daarnaast beleven beide bands veel plezier aan het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek.

www.vijos.nl
www.facebook.com/showmarchingbandvijos

Bron: persbericht ViJos