Concert ‘Bye Bye Britain?’

Toegevoegd op: 27 februari 2018
Concert ‘Bye Bye Britain?’

Op zaterdag 3 maart vindt in de kleine zaal van de Oosterpoort het concert ‘Bye Bye Britain?’ plaats. Gruno’s Postharmonie heeft een avondvullend programma gemaakt met de beste en mooiste muziek die Engeland ons te bieden heeft. Dat gaat bijvoorbeeld om de First Suite for Military Band van Gustav Holst, The Year of the Dragon van Philip Sparke, muziek van The Beatles en filmmuziek van James Bond.

Het Engelse koninkrijk is de afgelopen jaren veel in het nieuws. En met de Brexit in zicht lijkt het net alsof we afscheid gaan nemen van dit land. Wij willen met ons muzikale programma aantonen dat dat helemaal niet het geval is. Engeland blijft een land met een ontstellende (muzikale) culturele historie en een grote invloed op de populaire cultuur.
Naast het harmonieorkest zijn er bijdrages van de tamboers en Egerländerkapel De Postjagers. De steelband van Gruno’s Postharmonie speelt voorafgaand aan het concert (vanaf 19.30 uur) en in de pauze in de foyer.
Het concert ‘Bye Bye Britain?’ vindt plaats op zaterdag 3 maart in de kleine zaal van De Oosterpoort te Groningen. Het concert begint om 20.15 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.
Kaarten voor het concert kosten € 12,50 per stuk en zijn te koop via www.gph.nl of aan de kassa van de Oosterpoort te Groningen.
Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en is al meer dan 105 jaar toonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt als enige Gronings harmonieorkest in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie, en behoort daarmee tot de beste amateurorkesten van Nederland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars, tot vorig jaar ook chef-dirigent van de marinierskapel de Koninklijke Marine.

Bron: persbericht Gruno's Postharmonie