Exempel schittert in Duitse steden

Toegevoegd op: 05 maart 2018
Exempel schittert in Duitse steden

Drumfanfare Exempel, THE BAND, heeft afgelopen weekend met 50 muzikanten in drie Duitse steden met veel succes opgetreden in de Duitse steden Wetzlar, Magdeburg en Cottbuss. Twee duizend kilometer reizen, 12.000 toeschouwers in uitverkochte stadions en een internationaal deelnemersveld. Exempel kijkt terug op een meer dan geslaagde tournee in Duitsland.

“Het was voor ons orkest de eerste keer” legt muzikant Maarten Hartmans uit. Hij is zelf trombonist, komt uit Tiel en speelt sinds een aantal jaren met veel passie mee in het Empelse orkest. “De sfeer, de gezelligheid en vooral de muzikaliteit hebben mij naar Empel gebracht”, vertelt hij stralend. "Om dit mee te mogen maken is echt bijzonder”. Het is maar een beperkt aantal show- en marchingband gegund om mee te mogen doen aan de grootste muziek- en taptoe show van Europa. Deelnemers van alle continenten doen mee in een theater taptoe programma in groots opgezette decors. “Hoe bijzonder is dat om naast Russen, Chinezen, Engelsen en Mexikanen in één show op te treden!”

Exempel presenteerde de show Masquerade. De met goud bekroonde show op het Wereld Muziek Concours bracht de handen van het meer dan duizend koppige publiek regelmatig op elkaar. “Ik geloof niet dat we ooit zoveel applaus hebben gehad” vertelt Hans van der Dussen, tambourmaitre. Na de slotnoten van elk optreden klonk steeds een minutenlang applaus en geklap. “Exempel was de slotact van elke show; dat legt extra druk bij ons als muzikanten. Maar ze hebben het allemaal meer dan goed gedaan. Het zijn vooral onze passie en het plezier die al snel overslaan op het publiek. Ze zien dat we écht plezier hebben en dat willen delen met het publiek”.

Drie steden in drie dagen. Vier shows in drie arena’s. Het vereist een hoge mate van professionaliteit en flexibiliteit. “De organisatie was erg over Exempel te spreken” aldus band manager Richard van Riel. Hij legt uit dat het contact al jaren loopt en het een aantal keren niet is gelukt vanwege het eigen carnaval dat ook in deze periode valt. “Onze leden zijn belangrijk voor ons. We streven naar een goede balans in optredens en vrije tijd”. Dit jaar heeft Exempel bijna 40 (!) aanvragen gehad. Slecht 10 daarvan wil het orkest invullen. Exempel wil er voor zorgen dat de muzikanten plezier hebben én houden en dat de optredens op enigszins spannend blijven”.

 

De eerste contacten voor nieuwe optredens zijn alweer gelegd. Basel, Berlijn en Birmingham staan op buckelist van Exempel. “Maar eerst gaan we ons focussen op de optredens in het eigen dorp Empel en in Nederland”. De Wandeldriedaagse, Empelse Brinkparade en optredens in onder andere Zeist, Delft en Den Bosch staan op de agenda vermeld op de website www.exempel.net.

Bron: Persbericht Exempel.