Dubbelconcert: WesterHarmonie speelde de Sterren van de hemel

Toegevoegd op: 07 maart 2018
Dubbelconcert: WesterHarmonie speelde de Sterren van de hemel

Voor een uitverkochte zaal in de prachtige 17 eeuwse Oosterkerk verzorgde de Wester Harmonie afgelopen zondagmiddag 4 maart 2018 de eerste helft van een dubbelconcert. Het jeugdig élan van dirigent Rob van der Sterren inspireerde tot een energieke uitvoering. Voor van der Sterren, sinds november 2017 dirigent van dit Amsterdamse orkest, was dit het eerste grote concert met dit gezelschap.

De bekende ”Danse des chevaliers” uit Roméo en Juliette van Prokofiev kreeg, mede door de akoestiek van de kerk, een daverende uitvoering. Bijzonder fraai was de “Japanese Tune” van de componist Konagaya, waarin groots opgezette orkestpartijen afwisselden met verstilde momenten met slechts enkele instrumenten. Lichter van toon was een Uruguayaanse tango.

Verrassend was de onverwachte wending tijdens ‘La Cucina Italiana’. Smaakvol werden de 4 deeltjes "Minestrone", "Tortellini a la Romana", "Chianti" en "Tiramisu" gespeeld. De componist van deze suite, Robert Finn, was een uitgesproken liefhebber van Italiaanse keuken en de wijn. Zoals voorgeschreven door de componist proostte de 1e klarinettiste tijdens "Chianti" haar wijnglas met dat van de dirigent. Het enthousiasme spatte er letterlijk vanaf: de glazen sneuvelden. En dat leidde weer tot hilariteit in de zaal en het orkest.

Na de pauze bracht de Diemerharmonie een programma met als overkoepelend thema ‘de liefde’. Beide orkesten zijn goede bekenden van elkaar en hebben eerder samen opgetreden. Voor de Wester was het bovendien een weerzien met dirigent Vincent van den Bijlaard die 12 jaar de Wester Harmonie heeft geleid en nu voor de Diemerharmonie staat. In de pauze en na afloop was er voor de musici en het publiek ruim gelegenheid om onder genot van een drankje en heerlijke hapjes na- en bij te praten.

Voor informatie over de orkesten:
• http://www.diemerharmonie.nl
• https://www.westerharmonie.nl
Nieuwe leden zijn welkom.

Bron: persbericht WesterHarmonie