Harmonieorkesten ontmoeten elkaar rond Leonard Bernstein

Toegevoegd op: 13 maart 2018
Harmonieorkesten ontmoeten elkaar rond Leonard Bernstein

Op zaterdag 24 maart ontmoeten Harmonie Arti Alphen en Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel elkaar in de Adventskerk in Alphen a/d Rijn. Rond de honderdste geboortedag van de beroemde componist Leonard Bernstein brengen beide orkesten een afwisselend programma ten gehore. Meer informatie over Arti en het concert is te vinden op www.arti-alphen.nl.

Harmonie Koningin Wilhelmina (HKW) uit Wamel is een harmonieorkest succesvol in de eerste divisie onder leiding van Willem van Zee. Het orkest speelt graag nieuw of weinig gehoord repertoire. Dat is de reden dat Harmonie Arti Alphen dit orkest uitnodigde naar Alphen aan den Rijn te komen. Ook Arti wil het publiek altijd verrassen en de eigen muzikanten boeien en uitdagen met bijzondere muziek. Beide orkesten op één avond staat garant voor een afwisselend concert met herkenbare én onbekende muziek voor harmonieorkesten.

Leonard Bernstein (1918 – 1990)
Deze avond heeft het leven en de werken van de beroemde Amerikaanse componist Leonard Bernstein als rode draad. Deze zoon van Russisch-Joodse ouders werd 100 jaar geleden geboren en groeide uit tot een van de populairste componisten, muziekpedagogen en dirigenten van de twintigste eeuw en voorvechter van de gelijke behandeling van blank en zwart in Amerika. Op 14 oktober 1990 overleed hij, maar zijn composities als de West Side Story, Candide en On the Waterfront leven voort en worden nog altijd volop gespeeld.

Het concert begint om 20.00 uur, de Adventskerk aan Julianastraat 69 gaat open om 19.30 uur. Kaarten kosten €10,- (t/m 16 jaar €5) en Vrienden van Arti €8. Meer informatie over Arti en het concert is te vinden op www.arti-alphen.nl. Over Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel is meer te vinden op www.harmonie-wamel.nl.

Bron: Arti Alphen