ViJoS Bussum concerteert in uitverkocht theater

Toegevoegd op: 17 maart 2018
ViJoS Bussum concerteert in uitverkocht theater

Zaterdag 10 maart genoot een uitverkochte zaal vol laaiend enthousiaste bezoekers van het jubileumconcert van Show- & Marchingband ViJoS. De Bussumse muziekvereniging bracht ter ere van het 60-jarig jubileum een geheel vernieuwd programma, de jeugd van Jong ViJoS presenteerde hun nieuwe uniform, 35 oud-leden speelden mee en daarnaast werd er gedanst tijdens het bal na – net als vroeger.

Jubileumconcert

Show- & Marchingband ViJoS gaf een geheel nieuwe twist aan het jaarconcert in Theater Spant in Bussum. Waar normaal gesproken voor de pauze Jong ViJoS en na de pauze ViJoS speelde, wisselden de bands nu het gehele concert af. Dit zorgde voor een gevarieerd en boeiend concert. Er werden nieuwe en oude nummers gespeeld, allen passend bij hoe iedereen
Show- & Marchingband ViJoS kent. De nummers werden begeleid door mooie filmpjes en oud beeldmateriaal. De jeugd van Jong ViJoS presenteerde hun nieuwe uniform: een hip baseballjack met ‘ViJoS’ achterop. Dit uniform is helemaal bij de tijd en zorgt ervoor dat muziek maken bij een vereniging voor kinderen nóg aantrekkelijker wordt! Hier is Jong ViJoS – geheel terecht – ontzettend trots op.
Het concert werd afgesloten met Jong ViJoS en ViJoS aangevuld door maar liefst 35 oud-leden – er stonden op dat moment 107 enthousiaste muzikanten op het podium. Dat enthousiasme klinkt dagen later nog altijd door via de enthousiaste reacties van zowel de muzikanten als de bezoekers.

Bal na
Na het concert werd er gedanst op de muziek van de band Choice.
Dirigenten Nico Schimmel en Karin van Lier werden in het zonnetje gezet – het was helaas hun laatste Spantconcert bij Show- & Marchingband ViJoS. Zowel Nico als Karin hebben het stokje overgedragen aan Jenny Thorissen. Daarnaast kon men genieten van oude foto’s in het beeldmuseum en werden er leuke kiekjes gemaakt in de photobooth. Show- & Marchingband ViJoS kijkt trots terug op een zeer geslaagde avond.

Jubileumtaptoe
Na onder andere het jubileumfeest in november 2017 en het jubileumconcert afgelopen zaterdag maakt Show- & Marchingband ViJoS zich op voor de jubileumtaptoe. Deze bijzondere taptoe ter ere van het 60-jarige jubileum vindt plaats op zaterdag 2 juni bij voetbalclub SDO in Bussum. De trotse muziekvereniging geeft een unieke draai aan een taptoe zoals men normaliter gewend is. Deze jubileumtaptoe is namelijk in de vorm van een eet-, kijk- en luisterfestijn. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men genieten van de optredens van verschillende showkorpsen. Deze bijzondere aanpak zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. De jubileumtaptoe is gratis toegankelijk maar Show- & Marchingband ViJoS heeft flink geïnvesteerd in topkorpsen uit heel Nederland. Onder anderen Advendo Sneek, Juliana Amersfoort en verschillende jeugdkorpsen betreden het taptoeterrein tijdens deze jubileumfestiviteit.

60 jaar ViJoS
Op 3 november 1957 werd Stichting ViJoS Drumband opgericht door twee muzikale broeders van de Vitus- en Jozefschool. ViJoS begon als Drumband voor jongens en bestond na een paar jaar uit zo’n 100 leden in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Later waren ook meisjes welkom. Vanaf 1974 konden de kinderen ook na hun twaalfde jaar nog blijven, want toen werd de Showband opgericht.

De vereniging
Show- & Marchingband ViJoS is een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. Jong ViJoS is de jeugdband van Show- & Marchingband ViJoS en bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen de Jong ViJoS-leden door naar ViJoS.
Naast regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Er zijn al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Daarnaast beleven beide bands veel plezier aan het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan
musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek.

Bron: persbericht ViJos