Jong St. Sebastianus heeft nieuwe uitbreiding

Toegevoegd op: 17 maart 2018
Jong St. Sebastianus heeft nieuwe uitbreiding

Met ingang van 8 maart is het instructieteam voor Jong St. Sebastianus uitgebreid met een nieuwe slagwerkinstructeur.Nadat voormalig slagwerkinstructeur Rick Basten had aangegeven zich nog meer op de coördinatie van het slagwerk en choreografie van de show te willen gaan richten, is het bestuur hard aan de slag gegaan om een nieuwe instructeur te zoeken.

Na een aantal goede gesprekken hebben het bestuur en Xander elkaar gevonden in een overeenkomst, waarbij hij ook instructie gaat geven aan de jeugdslagwerkers van Jong Sebastianus. Dit betekent dat Xander vanaf donderdag 8 maart iedere week (een gedeelte) aanwezig zal zijn bij de groepsrepetities van ons jeugdkorps dat al jarenlang onder leiding staat van Sjaak van de Sant en Jacqueline Leenders.

Xander van Kommer en de slagwerkgroep van Jong St. Sebastianus hebben zin in een nieuwe uitdaging.
Zowel de jeugdslagwerkers als Xander zijn enthousiast en willen graag gaan werken aan een toekomst met leuke en goede optredens.

Xander is de zoon van Ed van Kommer, slagwerkinstructeur van de Show- en Marchingband.
Als jongen van 6 jaar begon Xander met trommelen in Doorn. Het jeugdige fanatieke en de passie voor slagwerk was bij hem ook al vroeg bekend, net als bij de slagwerkers van Jong St. Sebastianus.
Op 10-jarige leeftijd ging Xander naar het muziekkorps Irene in Ede. De Amerikaanse slagwerkstijl leerde hij daar kennen. Deze kennis en ervaring in combinatie met zijn eigen gedrevenheid kregen hem door de selectieronde van Jubal in Dordrecht. Hier is hij nu nog steeds actief. Zijn wens is om een jaar mee te draaien met een drumcore in Amerika.

Met deze volgende stap verwacht het bestuur de Sebastianus Academy naar een hoger niveau te brengen en de kwaliteit van lesgeven ook op langere termijn te waarborgen.

Bron: persbericht Sint Sebastianus Gendt