Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start

Toegevoegd op: 20 maart 2018
Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start

De verkiezing 'Vereniging van het Jaar' is van start gegaan. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sport-¬ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot 9 april, waarna de stemperiode begint. De verenigingen met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen. Oftewel: verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

Nomineren en stemmen
Nadat de verenigingen zich genomineerd hebben, start vanaf 9 april tot 20 mei a.s. de stemperiode. Het publiek kan via www.verenigingvanhetjaar.nl stemmen op hun favoriete vereniging. Bij het uitbrengen van een stem worden ook waarderingscijfers gegeven. Om stemmen te werven is er vanaf de start van de stemperiode voor verenigingen gratis promotiemateriaal beschikbaar. Ook mensen die hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging maken kans op leuke prijzen.

Winnen in de gemeente, provincie en de landelijke finale
In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). De gemeente- en ook de provinciewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekend gemaakt.

Vakjury komt langs op de vereniging
De vakjury bezoekt vervolgens de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie kiezen zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september. De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, danser/performer Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger Lucas Hamming. Bekijk hier de video’s van onze vakjuryleden waarin ze vertellen over hun 1e vereniging.

Voor meer informatie, nomineren en stemmen kijk op: www.verenigingvanhetjaar.nl
Volg de verkiezing via: Twitter | Instagram | Facebook | YouTube