NLS toont “Wilskracht”

Toegevoegd op: 10 april 2018

Op zaterdag 14 april om 20.00 uur geeft het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest van Muziekvereniging “Na Lang Streven” een concert in sportzaal “De Bongerd” te Klaaswaal. Dit keer is het Regionaal Concertorkest “Wilskracht” uit Amersfoort te gast, een symfonisch blaasorkest van hoog niveau. Met werken van Barnes, Reed, Turina, Grainger, Nixon, Whelan en Holst geven de orkesten onder leiding van respectievelijk Michael Engelbrecht en Kees Kramer het publiek een bijzonder gevarieerd en indrukwekkend inkijkje in de symfonische blaasmuziek.

Het Regionaal Concertorkest “Wilskracht” (RCOW) uit Amersfoort staat bekend om zijn geweldige muzikale veelzijdigheid. Concerten variëren van traditionele concerten, swingende buitenconcerten, tot eigen thematische producties rondom Lord of the Rings, Mondriaan of The Queen Symphony. Het orkest staat onder leiding van interim dirigent Kees Kramer. Kramer heeft een bovenmatige belangstelling voor het werk en leven van de Australische componist/pianist Percy Grainger. Niet gek dus dat op het programma van Wilskracht het indrukwekkende ‘Lincolnshire Posy’ van deze componist staat.

Kortom, het wordt weer een fantastische avond vol geweldige blaasmuziek in Klaaswaal. De presentatie is in handen van Arno Verbaas.

datum: zaterdag 14 april 2018
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Sportzaal “De Bongerd”, Klaverbladstraat 3 te Klaaswaal
Toegang: € 10,--
www.nlsklaaswaal.nl
info@nlsklaaswaal.nl

Bron: persbericht NLS Klaaswaal