Nominatie Vereniging van het Jaar verlengd

Toegevoegd op: 11 april 2018

Wellicht heb je er al iets over gehoord: de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' is van start gegaan! Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen via www.verenigingvanhetjaar.nl. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Graag doen we een beroep op jullie netwerk en achterban om samen te zorgen dat deze verkiezing een groot succes wordt! Dit kan door verenigingen en stichtingen actief te motiveren om deel te nemen aan deze verkiezing. Helpen jullie mee?

Via deze mail informeren wij je over de verkiezing en vragen je medewerking om de informatie te delen met de verenigingen en stichtingen. Ons doel is om zoveel mogelijk cultuurverenigingen en -stichtingen in de schijnwerpers te zetten via lokale, regionale en landelijke media-aandacht. Daarvoor moeten zij zich wel eerst aanmelden. Hier vind je een standaard tekst die je kunt gebruiken om de verenigingen/stichtingen over de verkiezing te informeren.

Inschrijven verenigingen/stichtingen
Een vereniging kan zich makkelijk nomineren via de website. Alle deelnemende verenigingen ontvangen vervolgens automatisch een link naar de toolkit. Hier kunnen ze posters, banners (voor website en social media) en persberichten m.b.t. de verkiezing downloaden. Zo kunnen ze gemakkelijk communiceren over hun deelname en mensen oproepen om op hun vereniging te stemmen.

Planning
Nomineren/inschrijven van de verenigingen 15 maart t/m 23 april
Stemmen op de verenigingen 9 april t/m 20 mei
Vakjury beoordeelt provinciewinnaars 1 t/m 16 september
Bekendmaking landelijke winnaars week van 17 september

Makkelijke communicatie naar verenigingen
Online kun je de volgende documenten vinden met informatie over de verkiezing:
- Een standaard tekst over de verkiezingen om door te sturen naar de verenigingen
- Banners en posters van de verkiezing om door te sturen naar de verenigingen of te gebruiken bij een nieuwsbericht